Odbor správy majetku chomutovského magistrátu se otřásá v základech. Kontrolují se všechny stavební práce, které odbor v uplynulém roce nechal udělat. Vedení města má podezření, že někdo z tamních zaměstnanců si za městské peníze přilepšoval ke svému platu.
Podle primátorky města Chomutova Ivany Řápkové mělo jít o fakturaci zakázek, které se nikdy neuskutečnily. Zjednodušeně řečeno - někdo z odboru shrábl peníze za práci, která proběhla jen na papíře.
 
Jak primátorka dále uvedla, stavební technici v těchto dnech porovnávají to, co nechal odbor postavit, s účetními údaji. Rozsah případných škod si zatím nikdo netroufá odhadnout.
„Kontroluje se celý uplynulý rok, ale máme podezření, že tyto fakturace na neexistující práce probíhaly až od dubna letošního roku,“ uvedla Řápková. Podvodné faktury se navíc měly týkat jen menších částek, kde je kontrola nadřízených orgánů nižší. Největší podezřelá faktura prý zněla na sto devadesát tisíc korun.
 
Otázkou stále zůstává, kdo za to může. Jediné personální změny, které na odboru proběhly, jsou spojeny s jeho vedoucím Janem Rulfem, který minulý týden z postu šéfa správy majetku města odešel.
K jeho případné vině se oficiální místa vyjadřují zdrženlivě. Například mluvčí chomutovské radnice Iva Josífková minulý týden prohlásila, že osoba Jana Rulfa je s vyšetřováním prozatím spojena jen tím, že byl vedoucím odboru.
 
Řadu otázek vzbuzuje i diskuze, jestli je na vině jen jeden úředník, nebo jich je do případu namočeno více. Odpověď může nabídnout policejní vyšetřování, protože vedení města už minulý týden podalo trestní oznámení na neznámého pachatele.
Na nepravosti v hospodaření odboru už na přelomu roku upozorňovala jedna z tamních pracovnic. Radnice byla se stížností obeznámena a dokonce ji prošetřovala. Podle Jana Řeháka, náměstka primátora města Chomutova, se tehdy na žádné pochybení nepřišlo a s aktuálním případem to nemá dle jeho slov žádnou souvislost. Dotyčná, která s upozorněním přišla, v současné době už na magistrátu nepracuje.