Nejkrásnějším koněm v České republice byla zvolena kobylka chovaná v Chomutově. Celým jménem se jmenuje Black Dent Contesa. Roman Pislcejk, který se o ní stará, ji ale říká Connie.
Connie zvítězila na prestižní výstavě v Lysé nad Labem. O tom, že konkurence byla opravdu silná, svědčí i samotné počty kobylčiných soupeřů a soupeřek. Na výstavě se jich sjela téměř stovka.

 

 


Chomutovská miss patří k největšímu koňskému plemenu na světě. Nese ušlechtilý název Shiere horse a jak už tato dvě samotná slova napovídají, její pravou domovinou jsou anglické ostrovy. To, že se nejedná o žádného drobečka, pak dokládají míry Connie – výška v kohoutku 183 cm a váha necelých devět set kilogramů.


Podle Romana Pislcejka jeho svěřenkyně patří k prvním koním svého druhu u nás. Do České republiky ji dovezli před šesti lety. V současné době je jich po celé ČR zhruba desítka, z toho šest jich chovají v chomutovském zooparku .


„Na toto plemeno jsem poprvé narazil v Německu. Tehdy jsme hledali náhradu za tažné koně, o které jsme v zooparku přišli,“ uvedl Deníku Roman Pislcejk.
Koňskou královnu krásy mohou lidé vidět v podstatě denně, a to na statku za zooparkem. Pokud by ale měl někdo zájem, může si objednat přímo kočár, který potáhne nejkrásnější kůň České republiky pro rok 2007.