Poté se přesunul Krajský výkonný výbor do Teplic bez vědomí Foldyny a jeho příznivců. Včera zase město oběhla dezinformace, jež mohla Foldynu zdiskreditovat.

Lídr kandidátky ČSSD Foldyna jednal s lídrem ODS Jiřím Šulcem o povolebním uspořádání. Přesně to tvrdil mail, který včera dorazil do médií. Ta o údajné Foldynově a Šulcově schůzce informoval Milan Kjell Osvaag, který se během předvolební kampaně pohyboval kolem krajského předsedy ČSSD Petra Bendy. Ústecký deník Osvaag obeslal z e–mailové schránky s adresou mko3m@seznam.cz, přičemž v e–mailu padla jména dalších údajných „spiklenců“.

„Ráno se sešel Foldyna spolu se Szántém, Jelačičovou a se Šulcem. Ten to také potvrdil. Jednají o koalici. Foldyna. se tedy dohodl se Zelenkou a bude mít asi v rukávu i hlasy komunistů… Pokud přetáhne pár socek, má to v rukávu. Benda o ničem údajně neví…“ napsal Osvaag.

Na dotaz Deníku, odkud získal tuto informaci, hovořil jen neurčitě o svých zdrojích. „Mám to z lehce neoficiálních zdrojů, Šulc to potvrdil ne přímo mě, ale mým zdrojům,“ mlžil Osvaag.

Jaroslav Foldyna tuto informaci rozhořčeně popřel. „Člověk, který tuto zprávu rozšířil, by se měl nechal vyšetřit lékařem. V tu dobu, kdy jsem měl údajně jednat s panem Šulcem, jsem si povídal s Gabrielou Hauptvogelovou z Českého rozhlasu,“ řekl Foldyna s tím, že to celé považuje za pokus ho zdiskreditovat.

V podstatě si s ní ráno pouze domluvil schůzku a pak odjel přímo za ní. Zaparkoval u krajského úřadu a počkal, až redaktorka dorazí. Tuto jeho verzi pak Hauptvogelová potvrdila. „Byl se mnou od 10:00 do 10:24, kdy mu někdo zatelefonoval. Do telefonu pak jen řekl, že nemůže být se Šulcem, když je se mnou a odjel,“ vylíčila setkání s Foldynou Hauptvogelová. Také další údajný aktér schůzky s Foldynou, lídr občanských demokratů Jiří Šulc informaci dementoval.

Krajský předseda ČSSD Benda na zprávu reagoval překvapeně. „Nevím, co píše pan Osvaag. Já však doufám, že to není pravda, protože to by si pan Foldyna vyřizoval jen své záležitosti. Kdyby snad tuto zprávu pan Šulc potvrdil, tak by to byl další faul ze strany pana Foldyny vůči ČSSD,“ komentoval to Benda.

Jiří Zelenka ze sdružení Severočeši.cz, jenž byl v e–mailu také jmenován, včera po celý den nezvedal telefony.