Na zastupitelstvu zazněly hlasy, že situace v lázních je varující. V čem je problém, proč je situace špatná?

Já bych neřekl, že je špatná, prosím, žádnou paniku. Pokud se něco řešilo, tak to byla otázka vnitřních mechanismů. Teď bych se k tomu nevyjadřoval, počkám, jak popíše situaci ze zákona povinný finanční audit (bude v březnu – pozn. red.). Na základě usnesení dozorčí rady proběhne také organizační a personální audit. Popíšou stav, valná hromada by pak mohla situaci řešit, pokud je špatná.

Do lázní dalo město další peníze. Znamená to, že prodělávají, nebo neprosperují, tak se očekávalo?

Sanovali jsme příjmovou část. Zisk jsme nečekali, očekávala se ztráta a to kvůli dovybavení lázní. Byla o něco vyšší, koupený majetek je však nedílnou součástí lázní.

Neuvažovali jste odstoupení od projektu lázní a jeho podpory?

Je zájem, aby lázně prosperovaly, abychom naplnili cíle programu, dát městu něco mimořádného, což lázně jsou. Věřím, že ztrátu budeme snižovat. Cíl je, aby se ve výsledku nemusely dotovat.

Na zastupitelstvu bylo řečeno, že odchází strategický partner lázní.

S panem Konderlou (místopředseda představenstva Lázně Evženie a.s., jednatel Lázně Felicitas s.r.o.–pozn. red.) mám schůzku ve čtvrtek. Odchod oznámil Tomáš Šroubek (předseda představenstva Lázně Evženie a.s., odchází k 31.3. – pozn.red.), také říkal, že snad odchází i pan Konderla, ale to mluvil za něho.

Padlo, že by kvůli lázním mohlo být mimořádné zastupitelstvo. Svoláte ho?

Nevidím důvod, lázně ten důvod nejsou. Ale je to otázka vývoje, museli bychom samozřejmě řešit náhradu za ty, kteří by se vzdali svých pozic.