Osmnáctijamkové hřiště, rozhledna, záchrana zříceniny hradu Šumná. To je vize klášterecké radnice, kterou představila v nedávno vydaném katalogu Lázní Evženie.
Klášterec chce co nejvíce zatraktivnit město pro budoucí lázeňské hosty. Výše uvedené projekty by tomu měly napomoci. „Vše je zatím ve stadiu zrodu, ale není tajemstvím, že bychom se výstavbě golfového hřiště nebránili. Musíme vyřešit spousty problémů, od změny územního plánu, výkupu pozemků a vůbec celého financování,“ řekl Deníku klášterecký místostarosta Stanislav Stehlík.
Kvalitní osmnáctijamkové hřiště by stálo podle odhadů čtyřicet až padesát milionů korun. „Mohu prozradit, že zájem projevilo už několik investorů. Uvidíme, jestli bude mít zájem také budoucí provozovatel lázní,“ dodal Stehlík.
Klášterecká radnice u golfu nekončí. V plánu má i záchranu samotné zříceniny a stavbu rozhledny. „O obojím musíme diskutovat především s památkáři. Byly bychom rádi, kdyby se v budoucnu zřícenina i rozhledna stala oblíbeným turistickým místem,“ dodal na závěr Stanislav Stehlík.
Okolím golfového hřiště a Šumné by také v budoucnu mohly vést turistické trasy různé obtížnosti.