Jde o prostor nalevo od třináctky ve směru z Chomutova. Firma má zájem o budovu takzvaného likusáku a pozemek pod ním, vše je v majetku města.

Co si myslíte o uvažované výstavbě Vy? Hlasujte v anketě vpravo nahoře. Své "pro" a "proti" můžete vyjádřit také v diskuzi pod článkem.


Společnost Real estate, v jejíž představenstvu sedí i chomutovský exstarosta a bývalý senátor Alexandr Novák, chce také postavit kruhovou křižovatku.

O tom, zda benzínku ano či ne, se na městě již částečně diskutovalo. Vedení města se k žádné z možností zatím nepřiklonilo.

„Jsem pro seriózní diskusi, kdy se zhodnotí všechna pro a proti. Rozhodovat pak budou zastupitelé,“ říká klášterecký místostarosta Stanislav Stehlík.


Podle něho je třeba posoudit i to, jaké kompenzace může investor obyvatelům a městu nabídnout. Mezi taková patří například vyřešení křižovatky jinak než kruhovým objezdem, oprava přilehlých silnic a další. Jednání s investorem jsou otevřená. „Chápu obavy lidí, jde o stavbu v centru. Je potřeba se rozhodnout podle seriózních argumentů a názorů,“ dodává.


Již dříve se totiž ozvaly hlasy, které zpochybňují přínosnost projektu. Některé z nich tlumočí opoziční městský zastupitel Ivan Dimun. „Město další benzínku nepotřebuje, ty na kraji mu stačí,“ vysvětluje.


Dále má za to, že lokalita, kde by mohla čerpací stanice stát, není pro stavbu vhodná, protože kousek za ní jsou zahrádky, na jejichž místě by v budoucny měly stát domy.


Nezdá se mu ani to, že na křižovatce budou zastavovat auta i kamiony. „Město by se mělo spíš zklidňovat. Teď auta projedou, ale kdyby tady zastavovala a odbočovala, tak by nebezpečných situací spíše přibylo,“ dodává s tím, že v okolí zmiňovaného místa chodí i hodně pěších.
Podle Dimuna proběhla i anketa v místních novinách, kde se většina z hlasujících vyjádřila proti, vzniknout měla i protestní petice.