Zmíněné školy žádné hřiště nemají, děti cvičí pouze v tělocvičně. „Je ale přirozené, že děti potřebují ven, na vzduch. Proto chceme školákům hřiště postavit,“ dodává místostarosta Jaroslav Cingel.


Na hřišti budou moci školáci hrát fotbal, volejbal, házenou a nebude chybět ani zázemí pro atletické disciplíny – doskočiště pro skok do dálky, do výšky a prostor pro vrh koulí.
„Ještě letos bychom chtěli vyřídit stavební povolení a územní rozhodnutí a já bych byl rád, kdybychom mohli nové hřiště otevřít v září příštího roku,“ upřesnil Cingel.
Na pozemku, kde má hřiště stát, je dnes pouze travnatá plocha. Už za předchozího vedení radnice vznikla myšlenka, že by tu měl vyrůst sportovní areál. Projekt byl však daleko velkorysejší – měl vzniknout sportovní komplex vhodný i pro velké atletické závody a dokonce s kuželnou. Jenže takový areál by stál zhruba osmdesát milionů korun, takže radnice plány zredukovala.

Že byl původní plán příliš nákladný, přiznává i opoziční zastupitel Miroslav Mikulášek, který se za minulého vedení radnice o stavbu sportoviště zajímal. „Nějaká redukce byla asi nutná. Ale aktuální plány jsem neviděl, takže těžko se k nim vyjadřovat,“ uvedl.
Jirkovská radnice chce peníze na stavbu hřiště získat z evropských dotací, ale počítá i s tím, že investuje ze svého. „Hřiště chceme postavit i za cenu toho, že by ho město mělo celé zaplatit,“ potvrdil Cingel. Sedmnáct milionů je přitom na Jirkov poměrně vysoká suma. „Museli bychom kapitolu na investice navýšit. Ale já jsem přesvědčený, že bude z čeho,“ dodal místostarosta sebevědomě.
Hřiště budou sloužit asi čtrnácti stovkám dětí, které obě školy navštěvují.