Strážníci teď mají ve svém novém působišti, kde dříve sídlil zrušený odbor školství a kultury, dostatek místa. Právě stísněné prostory byly důvodem velkého stěhování. Dvacítka strážníků měla k dispozici dvě nevelké místnosti a šatnu, tudíž o nové prostory městská policie usilovala už několik let.
Jirkov stálo stěhování jeden milion šest set tisíc korun. „Areál Horník se nejdříve musel upravit. Přes léto tam pracovali dělníci, malovali stěny, vařili mříže na okna, upravovali prostory pro služebnu, administrativní kancelář a místnost pro kamerový systém,“ uvedla tisková mluvčí jirkovské radnice Eva Dušková.


Nejdražší bylo právě přemístění kamerového systému. „Kvůli kamerám se pokládaly kabely do země, pod silnicí u Horníku,“ vysvětlila mluvčí.
Na práci strážníků prý nebude mít nová adresa vliv.


„Nic se nezmění, okrsky zůstávají stejné, pochůzky také. Naše přestěhování se určitě odrazí i na situaci kolem objektu Horník, protože ten je poslední dobou v podstatě opuštěný a je terčem vandalů. Budeme tam mít větší prostory, místo dvou místností jich bude pět,“ řekla ředitelka jirkovské městské policie Marta Bendová.


Poté co strážníci opustili stísněné prostory v přízemí městského úřadu na náměstí, přesune se do nich z prvního patra pokladna města a pracovnice, které vybírají daně a poplatky. „Pokud si nebudou lidé jistí, kde co hledat, je v budově úřadu přehledné značení a pracovnice podatelny jim rády poradí,“ ubezpečila Eva Dušková.