Jirkov vlastní 3129 bytových jednotek, z toho je 932 bytů vedeno jako „hornických“, které město získalo od společnosti DUK. Jejich prodej v současnosti běží. Podle plánů radnice zůstane v majetku města zhruba 730 bytů. „Budou vyčleněny jako sociální. Většina jich bude na sídlišti Nové Ervěnice, pak několik také v panelácích ve středu města včetně paneláku Městského ústavu sociálních služeb v ulici Červenohrádecká, a několik bytů na sídlišti Vinařická II. I nadále je bude spravovat společnost Z–Real,“ uvedla tisková mluvčí jirkovské radnice Eva Dušková.
Z uvedených čísel vyplývá, že Jirkov do prodeje, který se uskuteční v letech 2008 až 2010, uvolní zhruba 1460 bytů. Jde o byty v panelácích v centru města. Jsou to ulice U Stadionu, Alešova, 5. května, U Sauny, Tkalcovská, Jezerská, Smetanovy sady a dále na sídlištích Vinařická II a Na Borku.
 
Dále jirkovská radnice nabídne ke koupi domy. Jako celý objekt se budou prodávat domy v ulicích Husova, Mostecká, Chomutovská a Osvobození. „Tam, kde jsou dlužníci, se budou domy prodávat i s nájemníky,“ doplnila Eva Dušková.
Kolik byty a domy budou stát, se ještě neví. „Prodeje bytů a domů musí napřed schválit zastupitelé. Cena bude určitě předmětem diskuze. Hornické byty se prodávají za šest set korun za metr čtverečný a podle mého názoru to u ostatních bytů nebude o mnoho více,“ řekl Deníku jirkovský místostarosta Jaroslav Cingel.
 
Jak připustil, prodeje ještě můžou zkomplikovat nevyřešené majetkoprávní vztahy. Ne všechny byty a domy jsou totiž na pozemcích patřících Jirkovu.
Každopádně postup prodeje je jasný. Radnice nejdříve byty a domy nabídne stávajícím nájemníkům. Pokud ti neprojeví zájem, budou nabídnuty veřejnosti. U bytů budou upřednostňováni jirkovští občané či firmy se sídlem v Jirkově.