Ředitelka zámku Hana Procházková, potažmo jirkovská radnice má se zámkem velké plány. Zámek se postupně rekonstruuje a začíná být turisty oblíbeným místem. „Chceme pro naše hosty vytvořit kompletní zázemí. To znamená i možnost sportovního odreagování. V našich představách je bowlingová dráha, solná jeskyně nebo třeba wellness. Uvidíme co se podaří zrealizovat, samozřejmě záleží na financích,“ řekla Hana Procházková, ředitelka KVIZu, který zámek spravuje. To jirkovský místostarosta Jaroslav Cingel byl konkrétnější. „Bowling chceme určitě a k tomu kulečník. Solnou jeskyni nevylučuji, ale podle mého je to spíš módní věc, která mnoho užitku nepřinese,“ myslí si místostarosta.

Podle Hany Procházkové, byl už bowling a solná jeskyně konzultována s památkáři. Alena Bauerová z chomutovského stavebního odboru, oddělení památkové péče, která má Červený Hrádek na starosti, ovšem o bowlingu na zámku nikdy neslyšela. „O solné jeskyni vím, o bowlingu se dozvídám až od vás,“ reagovala na dotaz Deníku Alena Bauerová. „Musela bych samozřejmě vidět projekt a znát všechny podrobnosti. Ale osobně si bowling na zámku neumím představit. Musel by se najít opravdu vhodný prostor,“ pokračovala Alena Bauerová.
Na to měl odpověď Jaroslav Cingel. „Bowlingová dráha by byla samozřejmě v suterénu zámku pod povrchem. Tam určitě ničemu a nikomu vadit nebude.“