První návštěvníky by mohl kdysi slavný horský hotel uvítat podle majitele už příští rok.

„Hrubá stavba je už hotová a už máme koupenou střešní krytinu, která se bude pokládat. Za dva měsíce by měla být střecha hotová,“ informuje majitel hotelu – chomutovský podnikatel František Donát.


Téměř hotový je už také kamenný plot kolem hotelu. Jakmile bude střecha, začne se pracovat na opravě fasády. „Vnitřky budovy se budou dělat přes zimu,“ informuje majitel. Podle něj by mohlo být všechno v příštím roce hotové a hotel by mohl otevřít dveře svým návštěvníkům.


Oprava už ale trvá několik let. „Nikdo mě do toho netlačí,“ říká František Donát, který dokonce na účet rozestavěného hotelu žertuje. „Neustále je to krásná bouda – 40+1 pro mého psa Britu. Je to vlastně nejluxusnější psí hotel ve střední Evropě.“


Hotel bude v podstatě úplně nový a tak se v něm počítá i s nějakými změnami. „Přece jenom pokročil čas a dnes už jsou na hotely kladené jiné požadavky. Novinkou bude například větší terasa a rozšíří se také kongresový sál,“ uvádí příklady šéf hotelu.


František Donát v minulosti dokonce prohlašoval, že budovu nedostaví. Měla to být reakce na spor s městem kvůli příspěvku z Fondu rozvoje města na výstavbu rodinných domů, který chtěl Donát čerpat u jiné akce a nedostal ho.


Kdyby se budova neopravila, byla by to škoda. Hotel Partyzán byl totiž od třicátých let minulého století oblíbeným výletním místem. Na to dodnes poukazují historické pohlednice s vyobrazením budovy s typickou rozhlednou. Ta už v nové podobě nebude tak dominantní. V roce 2002 hotel Partyzán koupil František Donát. Před čtyřmi lety však budovu někdo zapálil.