Řidiči budou mít možnost nabrat benzín v areálu napravo od silnice ve směru od Chomutova. Dnes je to velká vyasfaltovaná plocha s parkovištěm, u kterého stojí dvě dlouhé dřevěné budovy. V jedné je obchod s asijským zbožím, v druhé restaurace.


Horní budovu s obchodem chce investor zbořit, dolní s restaurací zůstane zachována. Zmizí i směnárna naproti budově s restaurací. Prodejci se budou muset odstěhovat jinam.


V horách tak vyroste další pumpa, pokud budou dokončeny všechny plánové, může jich tam po dokončení být šest či sedm.


„Staví se na soukromých pozemcích, každý si může postavit, co chce. Vyjadřovat se k tomu můžou jiní, obec je až poslední,“ říká Karel Hejduk, starosta Hory sv. Šebestiána, do jejíž katastru pozemky patří.


Pumpa bude mít běžné příslušenství jako obchod, záchody, vysavač nebo kompresor na huštění pneumatik. Nepočítá se s myčkou.
Benzín bude možné brát ze čtyř stojanů, které budou oboustranné. Zákazníci tak budou mít k dispozici osm pistolí. Kromě obyčejných benzínů a nafty se bude prodávat i roztok močoviny AdBlue, který snižuje škodlivé emise u dieselových motorů.


Stavět by se mělo začít letos, po obdržení stavebního povolení, s dokončením se počítá v roce 2009. Pumpa, která pojede nonstop, nabídne stálé pracovní místo dvanácti lidem.


Do areálu bude možné vjíždět z obou stran silnice, vyjíždět se bude ze středu areálu. Investorem je pražská společnost Palmgas s.r.o.
Pozemky, na kterých stavba vznikne, patří z drtivé většiny známému chomutovskému podnikateli Antonínu Drbohlavovi a jeho manželce. Firmě je bude pravděpodobně pronajímat.