První zápas se hraje v úterý v krajské metropoli a Chomutováci si už houfně berou dovolenou. „Pojedou tam stovky fanoušků. Klub pro ně vypraví autobusy, ale spousta jich pojede i vlakem nebo autem,“ odhaduje předseda fanklubu Michal Káva.
Fanoušci cítí historickou příležitost dotlačit svůj tým do extraligy. A to by byl pro město teprve svátek. „Chomutov v extralize – to by byla bomba,“ netají se nadšením například Tomáš Znamenáček, dlouholetý fanoušek chomutovského hokejového klubu.
Hokej začíná více zajímat i místní politiky. „Na finále se v Chomutově určitě podívat půjdu, dokonce přemýšlím, že pojedu v úterý do Ústí,“ uvedl včera radní Jindřich Stádník.
Hokej je nejoblíbenějším a také nejpodporovanějším sportem ve městě, každý rok dostává od města největší sumu z milionů, které jsou pro sporty určené. Ale co kdyby Chomutov opravdu postoupil do extraligy? „Já pořád říkám, že věci se mají řešit, až když jsou na stole,“ nechce dopředu nic slibovat Stádník. „Ale je jasné, že v ten moment by bylo v zájmu města, sponzorů a všech dalších lidí okolo s tím hokejem něco udělat.“