Společnost Hitachi v současné době vyrábí v průmyslové zóně Triangle 150 televizorů denně. S jejich výrobou začala v červenci.
Do konce roku by celková denní produkce měla překročit 500 televizorů a příští rok, s náběhem dalších výrobních linek, se u Žatce má vyrábět téměř 1700 přístrojů denně. Do konce letoška přibudou i velké plazmové televizory s úhlopříčkou přes 150 centimetrů.
 
Uvedl to Zbyněk Šebesta z kanceláře hejtmana Ústeckého kraje, který zónu Triangle vlastní. „V současné době je v závodě Hitachi u Žatce zaměstnáno osm desítek lidí, do konce roku se má jejich počet přiblížit ke čtyřem stovkám,“ sdělil. Hitachi plánuje zaměstnat až dva tisíce lidí. Velká část z nich bude také z Chomutovska, kde měla firma také svou náborovou kancelář.
 
Hitachi u Žatce vyrábí moderní LCD a plazmové televizory. LCD displeje odebírá od sousední továrny IPS Alpha, kterou spolu s dalšími japonskými společnostmi, Toshiba a Matsushita, založila. IPS Alpha ze zóny Triangle zároveň těmto třem firmám dodává LCD displeje. Toshibě do Polska a Velké Británie a Matsushitě, která vyrábí pod značkou Panasonic, do Plzně.
 
V minulých dnech podepsali zástupci Hitachi a kraje smlouvu o směně pozemků v zóně Triangle. Hitachi plánuje do zóny umístit také své logistické centrum Transport Systém. To bude v budoucnu obsluhovat Hitachi i IPS Alpha. Kraj s investorem směnil 18 hektarů, které se přemístí na pro Japonce výhodnější místo k už stojícím výrobním halám obou společností.