Patrový byt v nové rezidenci vyjde na téměř osm milionů. Investoři věří, že kupce najdou.



Nové bydlení nabídne Chomutovanům také Rezidence Čechova. Jak název napovídá, leží v Čechově ulici, na rohu s Meisnerovou ulicí, kousek od nemocnice.


Nejde o novou stavbu, ale o opravovaný starý dům. Zájemcům nabídne na pětadvacet bytů, od nejmenších jednopokojových až po pětipokojové.


Právě ten největší byt vyjde zájemce o luxusní život bez tří set tisíc na sedm milionů korun. Jde o takzvaný mezonet, tedy obytný prostor s dvěma patry, kompromis mezi bydlením v rodinném domě a bytě. Obytná plocha má přes dvě stě metrů čtverečních, součástí je i terasa.
Ceny ostatních bytů se pohybují kolem dvou milionů korun, nejlevnější 1+1 vyjde na necelých osm set tisíc.


První obyvatelé by se mohli stěhovat už v letošním září. Dům bude mít vlastní recepci s nepřetržitým provozem. Ve sklepě má fungovat menší fitness centrum s posilovnou, saunou či vířivkou. Na vstup budou mít obyvatelé domu padesáti procentní slevu.


Rezidence Čechova není jediným projektem, který počítá s novými byty. Na Žižkově náměstí v Chomutově je v plném proudu výstavba rezidence, která nabídne desítky nových bytů. Mezi divadlem a supermarketem Billa má vzniknout další nové bydlení, developeři nevzdali ani podobný projekt v Lipské ulici.


Investoři spoléhají na to, že se místní byty prodají. „Nejsou to jen byty pro bohaté podnikatele. Na potřebnou hypotéku dosáhne i pár, kde oba pracují, takže v tom problém nevidím,“ uvedl již dříve Martin Trpka z realitní kanceláře, která prodává nové byty na Žižkově náměstí.
Teprve čas ukáže, jestli odhady makléřů a investorů nebyly příliš optimistické. V domě na Lipské chtěli bydlet tři zájemci, na Žižkově náměstí je zatím rezervován jeden byt. Například v Mostě, kde podobný dům už stojí, jsou ale již téměř všechny byty rozebrány.