„Bude mi šedesát, už potřebuju klid,“ byla jeho první odpověď na otázku ohledně rezignace. Přestože je služebně mimo Chomutov, pro Deník důvody svého rozhodnutí odhalil.


Jak podotkl, je to funkce náročná na psychiku. „Tady obzvlášť platí slova moudrých, že ´není na světě člověk ten, aby by se zavděčil lidem všem´,“ dodává s úsměvem.


Pravda je, že jeho organizace je lidem hodně na očích. Strážníků je málo, nejsou vidět, nic nedělají, slýchával často. Pochvaly byly výjimečné. Tlak se dal předpokládat i ze strany politiků.


Dřízhal ale při rekapitulaci své práce dokáže vypočítat řadu věcí, které podle něj městskou policii dovedly dál. „Její činnost přešla od papírových záznamů do počítačového programu, znatelně se rozšířila a zkvalitnila technika, převzali jsme funkci manažera prevence kriminality, začali jsme se starat o odstavná parkoviště, o vše kolem parkovacích automatů a nemůžu vynechat úspěšnou a žádanou přednáškovou činnost vyčleněných strážníc – preventistek na školách i pro seniory,“ shrnul Dřízhal.


Náměstek primátorky a velitel městské policie Jan Řehák také říkal, že městská policie už potřebuje nové impulsy. S tím Dřízhal souhlasí. „Bude mi šedesát let, myslím na své zdraví, potřebuju proto více klidu a nechci případně brzdit zlepšování image městské policie,“ svěřil se Deníku. „Nadešel čas uvolnit místo mladším, výkonnějším, s novými a dobrými nápady.“


Ředitel skončí ve funkci k poslednímu dubnu. Město bude za něj hledat náhradu, jako první osloví jeho současného zástupce Víta Šulce.
Dřízhal u městské policie zůstane, ale už jen na administrativní pozici. „Než bude jmenován nový ředitel a bude přijata případná koncepce nebo změna, budu zřejmě kompletovat a zpracovávat přestupkovou agendu, provádět analýzy, zpracovávat stížnosti a podobně. Pak se uvidí,“ dodal.