Primátorka, kterou demonstranti kritizují nejvíc, však na brífinku nebyla. Tou dobou měla totiž setkání s vlastníky bytů v kulturním domě na Písečné.


Křik, pískot, posměšný potlesk a řadu nelichotivých poznámek si tak z politiků vyslechl pouze náměstek primátorky Jan Řehák. Ten se snažil sice diskuzi usměrňovat k tématu MHD, které bylo původně pro brífink určené, ale řeč stejně stále sklouzávala k pronájmu Kamencového jezera, odvolání Rabase a dalším kontroverzním krokům radnice z poslední doby. Žádná nová odpověď ale nezazněla.

Řehák zůstával klidný, ale uspokojivé odpovědi na choulostivé otázky z něj lidé nedostali. Někteří protestující se však nechovali slušně, pokřikovali tak, že je musel uklidňovat i Přemysl Rabas. Ten byl také jedním z hlavních řečníků. "Mě zajímá, jestli se omluvíte za to, že jste vědomě lhali?!" obracel se na Řeháka. Ten se odpovědi vyhýbal tím, že se stále odkazoval probíhající kontrolu v zooparku.

O MHD se diskutovalo jen chvíli a to bylo také pár minut, kdy byl v sále klid. Závěr už byl opět bouřlivý. Lidé odcházeli s křikem "hanba, hanba!"

Protestní akce, která byla opět spojena s demonstrací hnutí Nespokojení občané, byla tentokrát symbolicky zaměřená na pronájem Kamencového jezera. O něm v pondělí vysílala Česká televize reportáž v pořadu Reportéři ČT. Reportéři v ní odkryli a naznačili okolnosti, které pobouřily další stovky Chomutováků.

Aktivních demonstrantů však nebylo o mnoho více, než posledně. Sešlo se jich asi tři sta. Pod schody radnice nafoukli malý bazén, do kterého nalili donesenou vodu. Motto bylo „Tady máte od nás vodu a neberte nám Kamencové jezero.“

Bouřlivé debatě na radnici předcházely protestní proslovy na Husově náměstí. Ke slovu se však dostali i tací, jejichž projev přítomné spíš otrávil. Po výkřicích typu, že "chleba za komunistů vydržel čtrnáct dní", někteří dokonce odcházeli.