„Je to pomalu o strach pod těmito mosty chodit,“ nechala se slyšet například paní Miluše Kalná, která nás zároveň upozornila na konkrétní nedostatky.
„Vezměte si třeba most vedle železniční zastávky Chomutov – město, padají z něho kousky betonu. Jednou jsem viděla, že se utrhla část římsy a spadla na zem. To ani nemluvím o tom mostu na Blatenské, ten je podle mě v ještě horším stavu. Jsem zvědavá, co se bude dít, až tam někomu něco spadne na hlavu,“ postěžovala si.
Mosty má v majetku Ředitelství silnic a dálnic. Jak vyplynulo ze slov ředitele chomutovské pobočky Renné Komínka, ředitelství o prob〜lému ví a chce jej řešit. Chybí ale peníze.
„Uznávám, že stav mostů pod silnicí I/13 je vážný problém. Zvláště most vedle vlakové zastávky je na tom podle našeho názoru hodně špatně,“ přiznává Renné Komínek.
Jak dále uvedl, rozpočet Ředitelství silnic a dálnic Chomutov s opravou žádného ze zmiňovaných mostů nepočítá. Přesto by se jeden z nich mohl dočkat opravy ještě tento rok. Podle Renné Komínka už existuje stavební povolení na opravu mostu u zastávky. Náklady se ale mají vyšplhat na astronomických osmadvacet milionů korun.
„Peníze chceme získat od generálního ředitelství, snad se nám to podaří. S opravou bychom chtěli začít ještě tento rok,“ uvedl Komínek.
Druhý most na Blatenské ale zůstane tak, jak je. Podle Ředitelství silnic a dálnic jeho stav není kritický, a proto prý oprava může počkat.