Diskuze, kterou chtěl Deník veřejně rozproudit, byla poznamenaná faktem, že ze strany vedení města nikdo nepřišel odvolání Rabase obhajovat. Přestože osobně na pozvání primátorka ani její náměstci neodpověděli, ze servisu pro zastupitelstvo přišla zpráva, že ve stejný den zasedá rada města.


Na otázky šéfredaktora Chomutovského deníku tak odpovídal pouze odvolaný Přemysl Rabas. Ten zopakoval, že důvody svého odvolání považuje za nedostatečné a vratké, prozradil, že dostal několik nabídek na novou práci a že by přesto rád zůstal na Chomutovsku.


Na akci přišlo bezmála pět stovek lidí, většina z nich přišla podpořit právě Rabase. O největší rozruch se postarala skupina asi šedesáti aktivistů, kteří přišli proti odvolání Rabase protestovat originálním způsobem. Přišli v zástupu za pohřebním vozem, který táhli koně, měli oblečená trika s podobiznou Přemysla Rabase, několik transparentů a také zvonky a budíky. Jejich zvoněním chtěli dát najevo svoji nespokojenost s krokem radnice. Vysloužili si za to potlesk od přítomných.


O akci se zajímala i další média – točil tu štáb reportérů z České televize, akci mapoval také známý redaktor týdeníku Reflex Jiří X. Doležal.


Na závěr akce přijel také ministr životního prostředí Martin Bursík, který přijel podpořit Přemysla Rabase coby jeho kamarád i politik ze stejné strany. Ten také odpověděl na několik otázek, které se odvolání Rabase týkaly.


Přestože většina lidí přišla právě kvůli zmíněnému tématu, zkrátka nezůstali ani ti, kteří se na akci jen neplánovaně zastavili.

Deník nabízel za zakoupený výtisk novin občerstvení. Lidé se mohli pobavit u dvojího vystoupení dětí z Mateřské školy v Šafaříkově ulici a nebo si zazpívat se známým místním písničkářem Pepou Štrossem. Prohlédnout si mohli i pár vystavených motoveteránů.


Pokračovala rovněž soutěž Deníku o Hyundai Santa Fe a také minisoutěž o nejrychlejší střelu na branku. Té se zúčastnili malí i velcí, dokonce i děvčata. Vítěz pak na konci akce dostal repliku míče, kterým se bude hrát na blížícím se mistrovství Evropy ve fotbale.

Střípky ze Dne s Deníkem


- Nápis na jednom z transparentů: Když každý moudřejší ustoupí, potom si hlupáci budou dělat, co se jimzachce! -Redaktor Reflexu Jiří X. Doležal začal rozhovor se šéfredaktorem Chomutovského deníku otázkou „Proč to děláte?“ Teprve po dalším upřesnění se mu dostalo odpovědi, že Deník nepořádá samotný protest, o který se redaktor zajímal, ale svoji akci, jejíž součástí je téma, které lidi nutí k protestům.
- Mezi přihlížejícími byl i Roman Houska z ČSSD. Ten se ohradil proti tomu, aby vystupoval na pódiu jako zástupce radnice s tím, že není ani radní ani zastupitel. Akci označil za politickou kampaň Strany zelených, ve které jí Deník pomáhá.
- Pravda je, že zástupci či příznivci Strany zelených se vidět nechali – ministr Martin Bursík, poslankyně Kateřina Jacques (dokonce v tričku s podobiznou P. Rabase), Svatopluk Karásek.