Uvedl to generální ředitel skupiny Crestyl Omar Koleilat.


„Mělo by to být kolem patnáctého října. Záleží ale také na času paní primátorky,“ řekl tento týden Koleilat. Podle něho je nejvýhodnější otevírat obchodní centrum ve čtvrtek. Prodejci i zákazníci se rozkoukají a o víkendu bývají nejvyšší tržby. S prvními dny po otevření jsou tak spokojeni jak obchodníci, tak návštěvníci.


Egypťan Koleilat ví, o čem mluví. Společnost Crestyl otevírala například obchodní dům Central v Mostě, oproti tomu je chomutovská stavba menší. Uvnitř je místo pro dvaadvacet obchodů, zatím chybí nájemci u čtyřech z nich. Ale i pokud by se nenaplnily, otevřeno bude.


Chomutováci najdou na Žižkově náměstí to, co v jiných obchodních centrech. „Mezi největší nájemce patří módní značky New Yorker a C&A, obuv Reno, DM drogerie, chovatelské potřeby PetCenter, sportovní oblečení a doplňky Nordblanc či klenoty a hodinky Top Time. Vedle těchto obchodů tu ale zákazníci najdou například i lékárnu, kavárnu a další. Konkrétní rozložení obchodů, značky a logo centra budeme prezentovat v průběhu tohoto června,“ uvedla Kateřina Váně, marketingová manažerka skupiny Crestyl.


Bytová rezidence Chomutovka, kterou Crestyl staví hned vedle, by měla být hotova v prvním čtvrtletí příštího roku. Podle Koleilata je zatím prodáno zhruba dvacet procent bytů, v budoucnu se prý společnost nebrání tomu, aby byty rovnou neprodávala, ale i pronajímala.