Zákaz návštěv pacientů

Hygienická stanice doporučila vzhledem ke stoupajícímu počtu akutních respiračních a chřipkových onemocnění chomutovské a kadaňské nemocnici zákaz návštěv pacientů na vybraných odděleních. „Doporučení se týká novorozeneckého oddělení, anesteziologicko - resuscitačního oddělení a jednotky intenzivní péče," upřesnila Trmalová.

V Kadani bez omezení

Zatímco společnost Krajská zdravotní, pod kterou spadá pět největších nemocnic v Ústeckém kraji včetně chomutovské, doporučení hygieniků akceptovala už 30. ledna, městská nemocnice v Kadani zatím návštěvy pacientů nijak neomezila.

Epidemie už u sousedů

Epidemie chřipky už naplno propukla na Lounsku a Mostecku, jež z Chomutovskem bezprostředně sousedí. Parametry epidemie už zaznamenali také na Teplicku.

Nejhůře je na tom Lounsko

Nejhorší situace panovala právě na Lounsku. Počet nemocných na 100 tisíc obyvatel tady dosáhl podle aktuálních dat 2350.

Nárůst o třetinu

Počet nemocných v Ústeckém kraji se minulý týden zvýšil o 28,6 procenta, na 100 tisíc obyvatel připadalo 1565 nemocných. Lékaři evidovali 12.526 případů onemocnění.

Kvůli nastupující epidemii Krajská zdravotní omezila návštěvy kromě chomutovské i ve zbývajících čtyřech nemocnicích, tedy v ústecké, děčínské, teplické a mostecké.

Ve většině obyvatele kraje postihlo akutní respirační onemocnění. Hygienici už ale zaznamenali i několik případů chřipky typu A i B.