Nový sníh však v kraji především zkomplikoval dopravu. Několik silnic nižších tříd především na Mostecku bylo uzavřených, k mimořádné opatrnosti nabádali silničáři na dálnici D8. Úsek od Ústí nad Labem po státní hranice s Německem byl v pondělí večer kvůli přívalům sněhu uzavřen. Na Chomutovsku naštěstí nebyly větší problémy hlášené, byť jízda po zasněžených silnicích byla hlavně v pondělí večer možná s co největší opatrností (koukněte na naše video). 

Poblíž Libouchce na Ústecku se v úterý ráno srazil autobus se dvěma osobními auty. Jeden člověk zahynul. „Podle prvních informací z místa nehody vyjížděl autobus ze zastávky. V té chvíli v protisměru předjíždělo vozidlo Škoda Fabia jiný vůz. Řidič už nedokázal srážce zabránit, došlo k čelnímu střetu. Autobus se převrátil na bok do škarpy a předjížděné vozidlo Škoda Octavia taktéž havarovalo," popsala mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji zataženo, občas se objeví sněžení, v polohách pod 300 metrů nad mořem to budou srážky smíšené. Nejvyšší teploty vystoupí na nulu až tři stupně Celsia, na horách na minus tři až nulu.

Kromě komplikací však sníh přinesl také potěšení. Na spoustě míst okresu vykouzlil nádherné zimní scenérie, kterých jsme si letos zatím příliš neužili. Podívejte se třeba na fotografii Kadaně. A co vy? Máte také nějakou zimní fotografii z okresu? Pošlete nám ji!

Sníh dokáže vykouzlit i romantické scenérie. Třeba v Kadani.