Zábavu však nabídnou i další nevelikonoční akce. V Lezecké aréně v Jirkově se už v pátek představí kapela Definitivní ententýk, chomutovské náměstí v sobotu dopoledne ovládnou farmářské trhy a v kadaňském muzeu se bude hrát další z (ne)zapomenutelných her. Večer pak v Kadani vystoupí kapela Citron. Neděle už bude převážně o Velikonocích a to v Klášterci na zámku a v Chomutově v Podkrušnohorském zoparku.

Litvínovská kapela Definitivní ententýk vznikla už v roce 1994. Název, který kapele poradila kamarádka, vyjadřuje touhu po něčem rozmarném a přitom trvanlivém. Styl se během dvaceti let hraní nenápadně posunul od gymnaziálního rocku ke stylově bohaté, převážně optimistické vlastní tvorbě. Zvuk kapely je postaven na přehledné „šlapavé" rytmice, hlučných kytarách a zpěvu Markéty Gregorové. Vhodně jej doplňuje dechová sekce čítající v současné době tři členy. Jejich páteční vystoupení v Lezecké aréně tak slibuje silný zážitek ze hry vyzrálých hudebníků.

Další hluboký hudební zážitek nabízí sobotní koncert kapely Citron. Kdo by neznal rockové seskupení kterým mimo jiných známých muzikantů prošel Láďa Křížek z Loun. Během jejího dlouholetého působení na naší hudební scéně tu došlo k mnoha personálním změnám. Prapůvodní počátky Citronu spadají do roku 1976. tehdy kapelu založila řada muzikantů, kteří hrávali u Františka Ringo Čecha. Původně doprovodnou kapelu zpěváka Aleše Ulma tehdy tvořili například kytarista Olda Říha a bubeník Tolja Kohout, kteří se proslavili s Katapultem, či klávesista Miloš Nop a především baskytarista Petr Michalík, který dal kapele jméno Citrón. V roce 1979 přišel do kapely bubeník Radim Pařízek, který se postupně stal jejím lídrem. V roce 1987 přichází z pražské skupiny Vitacit zpěvák Ladislav Křížek, který s Pařízken v kapele působí dodnes. Kapela v Kadani zahraje v sobotu od 20:00 hodin návštěvníkům Orfea jak jinak než řízný rock.

Velikonoční neděle nabídne odpoledne v podkrušnohorském zooparku vše co ke svátkům jara patří. Návštěvníci si mohou ve Staré Vsi uplést pomlázku, namalovat kraslici a vyrobit velikonoční dekoraci. Všichni si zde společně oživí velikonočními zvyky a tradice. „Společně si vyrobíme morenky, spálíme zimu a přivítáme jaro," sdělila uvedla mluvčí zooparku Martina Pelcová. Akce začíná ve 14:00 hodin.

Pokud chcete vědět jak vypadají Velikonoce na zámku, tak se musíte vypravit v neděli odpoledne do Klášterce nad Ohří. Začíná se ve 13:00 hodin.