Výsledek se nedá označit jinak než jako jednoznačné vítězství. "Věřil jsem nám, přesto je to pro mě příjemné překvapení," netajil se nadšením z výsledků oblastní a zároveň krajský předseda ANO 2011 Jan Richter. Jak prozradil, sám tipoval zisk osmnácti mandátů. "Máme jich dvacet, jsme ohromně šťastný," dodal. Nezapoměl poděkovat voličům, kteří k urnám přišli a o poměrně překvapivý výsledek se zasloužili.

Proč překvapivý? Protože sever byl vždycky "rudý", pravidelně tu vyhrávali komunisté. Nakonec v minulých krajských volbách to byli oni, kdo dominovali. Na Chomutovsku před čtyřmi lety získali skoro 26% hlasů, letos jen 15%. "Je to zklamání, ale takhle voliči rozhodli a my to musíme respektovat," nechal se slyšet předseda okresní KSČM Jaroslav Komínek. Útěchou je prý alespoň fakt, že v Ústeckém kraji na rozdíl od jiných regionů KSČM před ANO obhájila druhé místo.

Výsledky krajských voleb na ChomutovskuANO 2011 - 28,4%
KSČM - 15,13%
ODS - 12,25%
ČSSD - 11,74%
NOVÝ SEVER - 7,45%
Koalice SPD a SPO - 6,57%
Jsme PRO!Kraj - 4,9%
Piráti a SZ - 3,1% 

Volební účast: 25,39% 

Nutno dodat, že v roce 2012 hnutí ANO 2011 v kraji nekandidovalo. Proto výsledky vypadaly úplně jinak. Třeba i ČSSD získala na Chomutovsku přes 19% hlasů, zatímco letos jen necelých dvanáct. Letos je v okrese předběhla i ODS, která má na kontě o půl procenta více. Nemluvě o hnutí PRO!Kraj, které letos pod názvem Jsme PRO!Kraj získal v okrese jen necelých pět procent, zatímco v minulých krajských volbách měli skoro dvanáct procent.

Slušnou porci hlasů získal na Chomutovsku také Nový Sever, které ale coby místní hnutí takto bodovalo jen tady. V okrese získalo více než polovinu hlasů z celého kraje.

Volit přišlo přes 25 tisíc lidí, což je zhruba čtvrtina lidí v okrese (25,13%). V roce 2012 byla volební účast vyšší, k urnám tehdy přišlo přes 31% voličů.