Pětadvacetiletý muž pochází i žije ve Vietnamu. Do České republiky a Chomutova ho zavedly povinnosti, které má vůči sponzorovi soutěže krásy, chomutovské Optice Slavíková. Ve městě mu program připravili také zástupci radnice a výbor pro národnostní menšiny.

Bissona Praga bude reprezentovat naše hlavní město v Benátkách. Do barokní krásy ji oděli umělci z Chomutovska a okolí.
FOTO: Unikátní loď, která míří do Benátek, dotvořili umělci z Chomutovska

Nejkrásnější muž planety na návštěvě Chomutova. Se zastupitelkou Elvirou Hahnovou.Zdroj: Archiv Elviry Hahnové

„Pana Trinh Van Bao čekal slavnostní přípitek s panem primátorem a poté jsme s ním prošli historické prostory radnice a kostela sv. Kateřiny,“ přibližuje program zastupitelka města Chomutova Elvíra Hahnová. Památky udělaly na muže, kterému cit pro estetiky není cizí, velký dojem. Ale nejen ty. "Jako cizinci se mu velmi líbily ženy. Nadšený byl i z módy, kterou tu nosí," říká k návštěvě Jana Karičková Slavíková z Optiky Slavíková. "Líbily se mu tak, že říkal, že to je ráj. Že by tu klidně kvůli nim i zůstal a že se sem určitě vrátí," usmívá se Jana Karičková Slavíková

Program pro návštěvu skončil až ve večerních hodinách, kdy pro něho v místní restauraci Výbor pro národnostní menšiny zorganizoval setkání s místní vietnamskou komunitou. „Na pohoštění mu připravili tradiční závitky a přivítali ho v tradičních krojích a diskutovali spolu,“ přibližuje setkání předsedkyně chomutovského Výboru pro národnostní menšiny Renata Adamová. Trinh Van Baa podle Hahnové potěšilo z vyprávění „krajanů“ i to, že vietnamská komunita má v našem regionu silné kořeny, které sahají hluboko do let před rokem 1989. Celé setkání se podle organizátorů neslo v příjemné pozitivní atmosféře. 

Trinh Van Bao je na návštěvě České republiky poprvé, kromě Chomutova navštívil i Náchod a Prahu. 

Zasedne v porotě finále české soutěže Muž roku. Ta se koná právě dnes , 23. srpna v Náchodě. O titul bojují i muži z našeho kraje, Václav Kršňák z Teplic, Lukáš Moučka z Krupky a Jan Tvrz ze Žatce.

Trịnh Văn Bảo
25 let, žije ve Vietnamu. Narodil se ve městě Haiphong, ale nyní žije v Ho Či Minově městě. Měří 185 centimetrů. V únoru 2019 zvítězil na Filipínách v mezinárodní mužské soutěži krásy Mr. International, kde porazil dalších 38 uchazečů o titul. Modeling je jeho hlavní profesí.