V Chomutově letos vznikne více než stovka nových parkovacích míst. Město do nich investuje deset milionů korun, náklady pokryje z fondu rozvoje dopravní infrastruktury. Ten se naplňuje právě z poplatků za parkovné a pokut za dopravní přestupky.

Celkem jednaosmdesát parkovacích míst vznikne v Klicperově ulici, třiatřicet stání město vybuduje v Jiráskově ulici u Domu dětí a mládeže, další místa se chystají v ulici Kamenný vrch. „Tam máme záměr vybudovat minimálně pětadvacet parkovacích míst," řekl vedoucí odboru investic chomutovského magistrátu Petr Chytra. Město tak podle něj reaguje na požadavky občanů z jednotlivých lokalit. „Mělo by to přinést zlepšení podmínek parkování," dodal. Tato parkoviště nebudou zpoplatněna. Hotová by měla být letos v září či říjnu.

Město se chystá investovat také do oprav svých komunikací. „V květnu začne rekonstrukce poničené a velmi využívané komunikace v Mostecké ulici za 9,3 milionu korun. Na prázdninové měsíce jsou plánované druhé etapy rekonstrukcí komunikací, které začaly už v loňském roce," uvedla mluvčí magistrátu Šárka Schönová. Opravovat se bude část Kostnické ulice za 9,4 milionu, druhá část rekonstrukce Beethovenovy ulice bude stát dalších osm milionů a chystají se i úpravy v Bělohorské ulici za 3,3 milionu. Tyto náklady město pokryje z fondu rozvoje místních komunikací, kam proudí peníze z daní z nemovitostí.

Celkově se Chomutov letos chystá uskutečnit investice v objemu zhruba 170 milionů korun, asi 80 procent mají pokrýt dotace.