„Náš cyklistický oddíl se stará o malé děti a protože tady ve městě není kde trénovat, dohodli jsme se, že si hřiště uděláme," vysvětlil jeden z trenérů oddílu Petr Miltner. Bikeři se proto obrátili na vedení města. Tady předložili žádost a doložili svůj záměr plánem hřiště. Město věc projednalo a záměr vybudovat hřiště posvětilo. Nyní budou bikeři shánět peníze. „Oslovíme firmy tady v Chomutově a požádáme o nějaký příspěvek. Až dáme dohromady první peníze, začneme stavět," přiblížil další postup Miltner. Areál se tak bude budovat postupně, ale jezdit by se zde mělo začít už na jaře příštího roku. Na první etapu by mělo stačit zhruba 200 tisíc korun.

Dosud se snažili bikeři trénovat ve volnočasovém sportovním areálu Domovinka na Lipské ulici. „Tady jsou sice vhodné prostory, ale vzhledem k tomu, že se jedná o veřejný areál a bývá tam hodně lidí, hrozilo tu dost často nebezpečí úrazu," uvedl Miltner. S dětmi proto raději vyjížděli do hor, kde vyhledávali vhodný terén k tréninku. To je však náročné jak na dopravu, tak na čas. Nakonec tedy došli k závěru, že nejlepší bude vybudovat si hřiště přímo ve městě. „Chceme aby hřiště bylo přístupné všem, kteří budou mít o ježdění zájem," prozradil záměr fungování hřiště Miltner. Na hřišti by měl být single track, což je úzká jednostopá stezka pro horská kola. Trať by měla převážně hladký povrch a mírně vlnitý profil s několika technicky náročnějšími úseky. Místy by trať obsahovala také různé překážky, které cyklisty donutí ke změně směru a střídání tempa tak, aby jízda na kole byla pro děti zábavná. Trať by byla dlouhá zhruba 650 metrů.

Hřiště by obsahovalo i dvě dráhy které by měly terénní vlny a zatáčky, kde se nešlape, ale jen s kolem takzvaně pumpuje. Součástí hřiště by byla i bikrosová dráha která by nabízela možnost pořádání cyklokrosových závodů. „My jsme jako klub na takové ježdění zaměřeni. Podobné hřiště jsme viděli v Praze, kam občas jezdíme trénovat. Po skončení tréninku se tam sjedou děti a zkouší si, co umí," popsal Miltner. Aby hřiště bylo co možná nejvíc využité, chtěl by ho oddíl nabídnout také školám. „Chtěli by jsme děti učit jezdit. Sháníme deset až patnáct kol, která by byla klubu a ty by jsme dětem půjčovali, aby si to mohly vyzkoušet," řekl Miltner.

Výhodou vybrané lokality je to, že okolo vede cyklostezka a není problém, aby se tam děti dostaly. „Pokud by byl areál za městem, tak by to byl problém, protože by se tam musely děti nějak dopravit," zdůraznil Miltner. Na hřišti nebude žádné zázemí a tak tam nebude nic, co by se dalo rozbít. Areál nebude oplocený a mimo tréninků klubu bude přístup možný kdykoliv.

„Jakmile by tam byla nějaká klubovna, šatny či něco podobného, už by to mohlo lákat vandaly a zloděje. To mi nechceme," uzavřel Miltner