Pokud se v těchto dnech vypravíte do chomutovského aquaparku, musíte počítat s tím, že se nesvezete na tobogánech. Jsou od středy z technických důvodů uzavřené a zůstanou tak do středy 9. listopadu. Tentokrát se však nejedná o žádnou havárii, ale plánovanou odstávku.

„Zaregistrovali jsme, že lidé za uzavřením tobogánů hledají nějaký problém, ale žádný není," řekl Chomutovskému deníku šéf Aquasvěta Jan Dufek. Jedná se o plánovanou opravu povrchu tobogánů způsobenou provozním opotřebováním povrchu kluzných částí. „Je to běžná věc, vlivem provozu se uvnitř tubusů na třecích plochách objevily puchýřky. Ty je třeba obrousit a přelakovat. Jedná se o garanční opravu. Na tyhle části je pětiletá záruka," upřesnil Dufek.

Během odstávky tobogánů dojde také na přetěsnění spojů tubusů. „Využijeme téhle možnosti, abychom tobogány nemuseli kvůli tomu po nějaké době opět odstavit z provozu," dodal Dufek. Ostatní části Aquasvěta plavecký bazén, rekreační areál, brouzdaliště, vířivka zůstávají v provozu beze změny. Vstupné se nemění.

Pokud jde o cenu vstupného, tak vedení Aquasvěta nevidí důvod cenu upravovat. „Není důvod vstupné měnit, je na každém, aby se rozhodl, zda přijde, nebo ne," uzavřel Dufek.

Aquasvět čas od času řeší provozní problémy. Ty někdy vedou k jeho uzavření. Naposledy se tak stalo začátkem srpna letošního roku, kdy zde došlo k děsivému incidentu. na malého chlapce při proplouvání divokou řekou spadla ze stropu dvoumetrová, třináct kilogramů těžká ozdobná akustická deska. Aquasvět poté nechal ostatní desky sundat.

V dubnu letošního roku musel Aquasvět na několik dní uzavřít dětský bazén a vířivku. Důvodem byla porucha řídící jednotky, která má na starosti regulaci teploty vody. Aquasvět tehdy částečně snížil vstupné.