Dětský bazén je z technických důvodů dočasně uzavřen, vířivka je dočasně mimo provoz. Tyto dvě informace si v těchto dnech mohou přečíst návštěvníci chomutovského aquaparku na vstupních dveřích. Mimo provoz je také kojenecký bazén.

Podle Věry Flaškové, jednatelky Kultury a sport Chomutov která zařízení provozuje, nejde o nic mimořádného. Selhala technika a ihned jak dorazí potřebný náhradní díl, dojde k obnovení plného provozu. Aquapark proto v rekreační části snížil vstupné o 20%. „Jedná se o běžnou provozní závadu. Omlouváme se lidem za případné problémy a děkujeme za pochopení," upřesnila Chomutovskému deníku Věra Fryčová. Dětský bazén mohou děti sice používat, ale je tam studená voda.

Za všechno může procesní stanice pro ovládání technologie. Tak zní celý název řídící jednotky, která se v úterý odpoledne porouchala. Součástka má na starosti regulaci teploty vody. Pokud by se do systému dostala teplejší voda, mohlo by dojít k poškození přívodního potrubí. „Nejprve jsme se obrátili s reklamací na zhotovitele, ale ten nám sdělil, že už se na tento díl záruka nevztahuje. Nová jednotka by měla přijít nejpozději koncem příštího týdne," uvedl Jan Dufek, který je vedoucím provozu aquacentra.

V bazénku se učí plavat malé děti a tím, že je mimo provoz, musela být výuka přerušena. „Nevíme jestli nám Aquasvět bude vracet peníze, nebo nám nabídne nějaké náhradní termíny," nemá jasno jedna z maminek, která se svým synem na výuku chodí. Aquasvět chce všem, kteří o pravidelné lekce přišli, poskytnout náhradní termín. „Pokud to z časových důvodů půjde, tak bychom chtěli počet lekcí dodržet. Když ne, tak se s rodiči budeme snažit dohodnout na jiném řešení," řekl Dufek.

O tom, že je kojenecký bazén a vířivka mimo provoz, informuje Kultura a sport také na internetu a facebooku.