Koncem července se v Kláštereckém auqaparku málem utopil sedmiletý chlapec. Díky perfektnímu zásahu místního plavčíka Rostislava Totzauera přežil. Vedení aquaparku se přesto rozhodlo posílit o další záchranáře, a to i přesto, že doposud splňoval normy na počet plavčíků.V areálu bazénů dosud sloužilo pět až šest plavčíků podle počasí a tedy podle počtu návštěvníků. Nyní jich je sedm. O jejich navýšení přemýšlel ředitel aquaparku již dříve, nedávná nehoda jej přesvědčila. „Z mého úsudku dosavadní počet plavčíků nestačí. Proto jsem posílil o jednoho až dva na směnu," informuje ředitel Jiří Bezděk. Další tři lidé se starají o zařízení venku a zároveň dohlíží na to, aby bylo bezpečno také mimo bazény.

Sedmiletý chlapec běhal sedmadvacátého července kolem hlavního bazénu. Potápěl se s kamarády a skákal do vody. Nejspíš se při vynořování špatně nadechl. Zůstal však v bazénu bez hnutí. Brigádník Rostislav Totzauer mu poskytl první pomoc- dýchání z úst do úst a masáž srdce. Chlapec totiž nedýchal a neměl tep.

V ten den přitom bylo v aquaparku „jen" okolo osmi set lidí. „Nad pět set už to je jako v mraveništi,"přibližuje zachránce. V teplých letních dnech však aquapark navštěvuje i více než dvojnásobek lidí. „Při otevírání jich bylo čtyři a půl tisíce, to byla hlava na hlavě," připomněl starosta Klášterce Jan Houška.

Plavčíci proto přijmutí dalších posil kvitují. Naopak by své řady rádi ještě posílili. „Bylo by dobré, kdyby si i další lidé udělali plavčické kurzy a ti co už je mají, aby si dodělali kvalifikaci na mistra plavčíka.," říká zachránce Rostislav, který sám nejvyšší plavčickou kvalifikaci získal.