Následky nedělního vichru budou pracovníci technických služeb a hasiči odklízet ještě pár dní. Byl tak silný, že lámal stromy. V Jirkově jeden spadl na zaparkovaná auta, v zooparku poškodil oplocení výběhu, dohromady jich mohou být desítky.

Voda většinou řádí víc v nížinách, tentokrát si ale své „užili" i v horském městečku se svým Vejprtským potokem. Ten se rozvodnil natolik, že museli dokonce evakuovat zdejší Domov pro osoby se zdravotním postižením.

Rozvodněná Chomutovka zase odřízla vesničku Škrle od jediné příjezdové cesty. Zadní děravá cesta přes pole se navíc plnila obrovskými loužemi. 

Ohře by se měla podle vodohospodářů pomalu uklidňovat. Alespoň nad Nechranicemi, tedy Kadaňsku a Klášterecku. Tam postupně vystoupala až na pondělních 275 centimetrů (v úterý bylo 155 cm), ale výš už to zřejmě nebude. "Na Karlovarsku už Ohře začala klesat, takže i když bude pršet, nemělo by to znamenat žádný zásadní zvrat," uvedl pro Chomutovský deník mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Chomutovka je daleko nevyzpytatelnější. Má pochopitelně užší koryto, ale hlavně u ní záleží jen na tom, jak moc a ve kterých údolích na horách prší. "A to se přesně odhadnout nedá," dodává Svejkovský. Každopádně její hladina během pondělního odpoledne postupně klesala, od rána asi o patnáct centimetrů. "Pokud ale bude hodně a vytrvale pršet, může jít hladina zase nahoru," upozorňuje mluvčí Povodí.

Jak to vypadá ve vesničce odřízlé Chomutovkou? Jak s vodou bojovali ve Vejprtech? Kde všude padaly stromy a jak viděl náročnou službu jeden z hasičů? Více informací a fotografií najdete v úterním vydání Chomutovského deníku