Je čtvrtek krátce po třinácté hodině a vůz v pirátských barvách právě odjíždí od zimního stadionu. Jede v něm chomutovský kanonýr, který nosí číslo 44, David Hruška. Připravenu má dárkovou taštičku a především permanentní vstupenku na všechna domácí utkání. Osobně ji jde předat svému fanouškovi Miloši Valentovi.

Otevře nebo neotevře?

Cesta autem není dlouhá. David se přesouvá jen kousek za stadion. Ze Zadních Vinohrad se nemusí vzdalovat. Za chvíli již parkuje a blíží se k jednomu z panelových domů. Vylézá schody, hledá zvonek, zvoní a čeká. Čeká dlouho nebo se to tak alespoň zdá. Společně s ním čeká i klubový kameraman, já a fotografové. Při dlouhém čekání a nejistotě zda fanoušek otevře dveře, zbyl čas i na drobné vtípky. „Co když neotevře," ptal se zástupce klubu Piráti Chomutov. „Tak mu to hodím osobně do schránky," žertoval David Hruška.

Nakonec se všichni dočkali a především se dočkal fanoušek Miloš Valenta, který extraligu zažil ještě jako zcela malý kluk a čekal na ní každý rok. Vchodové dveře otevíral s širokým úsměvem na tváři. „Ahoj Davide," byla první věta, která z něj vypadla. Jeho největší oblíbenec mu odvětil. „Ahoj."

Jsem rád, že mám lístky právě od tebe

„Tady ti slavnostně předávám tvoji permanentku, kterou jsi si koupil. Doufám, že se ti nová sezóna bude líbit," řekl David Hruška a předal Milošovi permanentku společně s objednanými lístky na European Trophy a taštičkou s drobnými dárky s logem klubu.

„Jsem strašně rád, že jsi mi to přinesl právě ty. Jseš skvělej hráč," řekl bezprostředně Miloš. Společně se s Davidem Hruškou už párkrát setkali, přesto měl obrovskou radost . „Nevěřil jsem, že lístky od Davida dostanu zrovna já," sdělil. „Vážím si ho jako člověka a jako hráč mi připadá super. Jako soupeř je nepříjemný a jako spoluhráč a pro vlastní fanoušky je bezvadný a dělá jim radost," vysvětlil Miloš, proč si lístky přál právě od Davida.

Po předání permanentky si zástupci klubu natočili svoji reportáž a David s Milošem si začali v klidu povídat.„Jak to teď máte s tréninky," ptal se Miloš svého oblíbence. Ten mu vysvětli, že teď trénují dvoufázově a že dnes již má za sebou dopolední trénink, oběd a za chvíli mu začíná další trénink. „Pozval bych tě nahoru, ale když máš trénink, tak to necháme na jindy," řekl Miloš Davidovi. "Necháme to třeba na večer," odvětil David.

Nakonec si spolu povídali na schodech tři čtvrtě hodiny. Řeč přišla na blížící se extraligovou sezonu, postup do extraligy, nový stadion, který si Miloš nemůže vynachválit, vize Miloše i Davida do nastávající sezony. „Porovnávali jsem také hokej a hokejbal, který jsem hrál závodně já," přiblížil soukromou debatu Miloš. „Vím co to je, když Davidovi chybí tři góly, aby se mohl zapsat do Klubu hokejových střelců," přiblížil Miloš s tím, že tipovali během kolika zápasů stihne David své manko smazat.

Permanentky z rukou hokejistů dostalo již pět pirátských fanoušků. Kromě Davida Hrušky je předávali Nikola Gajovský, Zdeněk Ondřej, Štěpán Hřebejk a Petr Jíra. V srpnu se na návštěvu hokejových pirátů mohou těšit ještě čtyři fanoušci.

Vyhrajte vstupenky na European Trophy! Dáme vám 5x2 lístky na zápas se Slovanem

Slovan Bratislava, švédské týmy Linköpings a HV 71 či česká Sparta. To jsou soupeři Pirátů Chomutov v nadcházející European Trophy, kteří zavítají na chomutovský led. Chcete vyhrát lístky na European Trophy? Nabízíme 5x2 vstupenky na úterní zápas Piráti Chomutov - HC Slovan Bratislava. Stačí koupit sobotní vydání Chomutovského deníku a najít si naši soutěž…