Od 13. do 24. února se vždy v 9.30 a v 11.30 hodin koná dlouhá prohlídka s návštěvou hasičské stanice.

Účastníci se sejdou u letištních informací na příletové úrovni terminálu. Po krátké prohlídce moderní letištní budovy a absolvování bezpečnostní kontroly mohou návštěvníci sledovat z autobusu na letištní ploše odbavení letadel. Mohou přitom fotografovat a filmovat, jak letadla přistávají a odlétají. Vrcholem devadesátiminutové prohlídky je návštěva u letištních hasičů, kde budou k dispozici hasicí vozidla, například typu „Panther“ a další.

Chystá se již pátá Velká letištní noc

V sobotu 31. března se uskuteční již 5. Velká letištní noc. Mottem této jubilejní party je „Tanec čtyřmi desetiletími“. Na všech čtyřech úrovních terminálu čeká na návštěvníky od 19.00 hodin dobrá hudba, kulinářské lahůdky, akce místních podniků a také mnoho překvapení. Hudebními hvězdami budou Snap, Linda Jo Rizzo z „The Flirts“, Queen Double „The Great Pretender“, Tom Twist, Oliver Frank a Roland-Kaiser-Double Steffen Heidrich. Vstupenky na letištní noc mohou být tipem na dárek ke svátku svatého Valentýna. Lze je zakoupit ve známých předprodejích, na letištních informacích a na internetu na www.eventim.cz.

Hudební nabídka je pestrá a bohatá

Okolo hlavního jeviště (konferenční úroveň) se hosté vydají na cestu hudební historií. Rokenroloví muzikanti z Lipska ze skupiny Tom Twist nechají ožít léta šedesátá. Double-Show „The Great Pretender“ z Drážďan složí hold skupině Queen a letům sedmdesátým. Také temperamentní Italoameričanka Linda Jo Rizzo, frontmanka diskotékové skupiny „The Flirts“, vnese na pódium řádnou porci vášně. Zazní „Passion“, což je název hitu Top-Ten hitparády z roku 1983. Vrcholem je vystoupení skupiny Snap, jedné z nejúspěšnějších eurodance skupin devadesátých let. Světové hity jako „The Power“ a „Rhythm is a Dancer“ přivedou taneční plochu do varu.

O rámcový program se postará party band Jolly Jumper z Budyšína. Moderuje Lars Kleinbeckes, známý z rozhlasových stanic NRJ Sachsen a R.SA.

Je libo poker nebo foto na památku?

Příletová úroveň bude ve znamení německých hitů. Oliver Frank vyzpívá dámám svou „Italskou touhu“. Steffen Heidrich z Drážďan, nejlepší německý dublér Rolanda Kaisera, zahraje návštěvníkům letiště hit „Flieg mit mir zu den Sternen“! Další šlágry zahraje DJ Gunter Erbe, známý z Ü30-Party v drážďanském Parkhotelu.

Na této i na ostatních úrovních terminálu bude navíc připravena řada dalších akcí. V kasinu mohou hosté vyhrát fantastické ceny v ruletě a pokeru. Ve fotografické kabině se lze nechat vyfotit v nezvyklých kostýmech. Streetartoví umělci vytvoří plátno o velikosti tří metrů čtverečných, ze kterého si mohou hosté odnést vybranou část. Kadeřnictví „First Class“ nabídne konzultace ve stylingovém salonku. Fanouškové SG Dynamo Dresden se mohou těšit na autogramiádu s některými hráči.

Letištní gastronom „Flair“ nabídne koktejly a další pochoutky pro osvěžení a načerpání další energie na tanečních plochách.

Je dobré si zajistit místo k sezení

Vstupenky stojí v předprodeji 14 euro plus poplatky, večer na pokladně pak 18 euro. Vstupné pro děti do 14 let činí 5 euro (v předprodeji plus poplatky, nutný je doprovod dospělé osoby).

Na vlastníky speciální vstupenky „Dinner-Ticket“ čeká mnoho pozorností navíc: nápoj na uvítanou a menu od gastronomie Flair, zaručené místo k sezení v nejvyšším patře terminálu s výhledem na hlavní jeviště a obsluhu, volný vstup na všechny úrovně. Dinner-Ticket je k dostání pouze v předprodeji a stojí 39 euro (plus poplatky).

Kryté parkoviště na letišti nabízí dostatek zastřešených parkovacích míst. Poplatek za parkování činí 3 eura.

Linka rychlodráhy 2 (S-Bahn) staví každých 30 minut v suterénu terminálu. Vstupenka opravňuje k bezplatnému použití kyvadlového autobusu, který bude mezi 00.1 a 00.4 hodinou vždy v každou celou hodinu jezdit od terminálu na náměstí Postplatz.

Prázdninové prohlídky pro děti

Rezervace na telefonu +49 351/881-3300 (o víkendu: -3360) je nezbytně nutná. Prohlídky stojí 6 euro pro děti a školáky (do 14 let včetně) a 9 euro pro dospělé. Prohlídky jsou po domluvě možné mimo němčiny i v jiných jazycích.

5. Velká letištní noc

Termín: 31. března od 19.00 hodin
Vstupné: od 14 euro, děti s doprovodem 5 euro, v předprodeji s večeří a s rezervací cca 40 euro
Doprava: 25 minut rychlodráhou S-Bahn S2 z hlavního nádraží, parkování 3 eura
Více na: www.letiste-drazdany.cz (CZ), www.flughafennacht.de/ (DE), www.facebook.com/diegrosseflughafennacht