V letní sezoně, která začíná 25. března, jsou v nabídce každodenní přímé lety do letovisek u Středozemního moře, Atlantiku, Rudého či Černého moře. Pro turisty cestující do Turecka se zkrátí doba potřebná na transfer do oblíbeného prázdninového letoviska Alanya, neboť z Drážďan budou letadla poprvé směřovat na letiště Gazipasa.

Lufthansa nabídne na trase do Düsseldorfu ve větším letadle (Boeing 737-500) více pohodlí a optimalizuje přípojné lety. EasyJet bude poprvé létat také v létě čtyřikrát týdně do Basileje-Freiburgu.

Lety i do nových turistických cílů

Gazipasa je druhou turistickou destinací v Turecku, kam budou z Drážďan směřovat přímé lety. Bude tam létat Hamburg Airways pro cestovní kancelář Thomas Cook. Výhodou pro cestující určitě je, že transfer z Gazipasy do Alanye je zhruba o dvě hodiny kratší než z letiště Antalya. Také tam budou i nadále létat přímé linky, zčásti i několikrát denně.

Cestovní kanceláře TUI a Thomas Cook nabízejí například také letecké zájezdy s přímým letem z Drážďan do Hurghady (Egypt), na španělské ostrovy Fuerteventura, Gran Canaria a Teneriffe a také na řecké ostrovy Rhodos, Kréta a Kos.

Rewe Touristik má v nabídce velký počet míst kromě jiného také do Antalye, Enfidhy (Tunisko) a do Varny a Burgasu u Černého moře. Alltours také zvýšil kapacity do Bulharska. Také cestovní kanceláře FTI a Schauinsland-Reisen nabízejí atraktivní letecké zájezdy, například do Hurghady a na Kanárské ostrovy.

Kromě toho mají cestovní kanceláře v nabídce lety na dovolenou do dalších destinací, jako jsou Mallorca a Lanzarote (Španělsko), Korfu a Soluň (Řecko), Madeira (Portugalsko), Split (Chorvatsko), Djerba (Tunisko) a Debrecen a Sarmellek/Balaton (Maďarsko).

#nahled|https://g.denik.cz/54/29/20120130_letiste_drazdany_schema_denik-hp_top.jpg|https://g.denik.cz/54/29/20120130_letiste_drazdany_schema.jpg|Letní sezona začíná pro drážďanské letiště již 25. března.#

Metropole a letecké křižovatky

Až sedmkrát denně budou směřovat přímé linky z Drážďan do Frankfurtu (Lufthansa), Mnichova (Lufthansa) a Düsseldorfu (Air Berlin, Lufthansa). Odtud lze pokračovat navazujícími lety do destinací v celém světě. Germanwings bude spojovat Drážďany se svými leteckými křižovatkami Köln/Bonn a Stuttgart.

Cirrus bude létat každý den kromě soboty do Curychu, který je leteckou křižovatkou společnosti Swiss, a také do Vídně a Hamburgu. Aeroflot bude čtyřikrát týdně spojovat Drážďany s Moskvou-Šeremetěvem, kde jsou k dispozici zejména přípoje v rámci Ruska. EasyJet bude létat čtyřikrát týdně do Basileje-Freiburgu na pomezí Německa, Francie a Švýcarska. Air Berlin nabídne navazující lety z Palmy de Mallorca na španělskou pevninu a do Portugalska.

Cestující do Vídně a okolí si mohou od 5. března vybrat mezi dvěma lety jedním ráno a jedním večer. Toto načasování je optimální pro obchodní termíny během jednoho dne.