Máte jasno, jak strávíte konec toho letošního a začátek nového roku? Pokud se nechystáte příliš daleko od domova a jste příznivci veselí mezi spoustou lidí a hlučnějším oslav, přinášíme vám tipy z některých měst Ústeckého kraje.V řadě míst sice bude chybět vítání nového s ohňostrojem, protože radnice šetří, ale akcí na přelomu roku je v kalendářích měst stále dost a je z čeho vybírat.

Oblohu rozsvítí ve Štětí i v Žatci

O ohňostroj nepřijdou lidé v některých městech na Litoměřicku.

Na poslední den roku již tradičně chystají rozsvícení oblohy v Lovosicích. V sobotu 31. prosince se slavnostní zakončení roku 2011 s ohňostrojem uskuteční na Václavském náměstí od 17 hodin.

O hodinu později začíná rozloučení se starým rokem ve Štětí, kde v programu ohňostroj rovněž chybět nebude. Kdo se chce dál bavit, má tady možnost navázat prakticky hned vzápětí - Silvestrovská zábava v sále Kulturního střediska ve Štětí začíná ve 20 hodin.

Město Žatec opět připravuje oslavy silvestra a příchodu nového roku. Program na náměstí Svobody začne 31. prosince ve 22 hodin hudbou a zábavou, o půlnoci bude odpálen ohňostroj.

Kdo má rád country, tomu se jistě zavděčí pořadatelé Silvestrovské zábavy s country muzikou, která proběhne od 19 hodin posledního dne roku v KZ Orfeum a skončí v neděli ve dvě hodiny ráno. Pod heslem „Jak na Nový rok, tak po celý rok” je přichystána v neděli 1. ledna 2012 novoroční projížďka vlakem Doupovskou dráhou z Kadaně do Vilémova. Půlhodinová jízda začne v Kadani ve 14.14 hodin a zpět z Vilémova vlak odjíždí v 15.09 hodin.

Dospěláci na loď, děti do zoo

Do nového roku můžete také vplout, pokud nastoupíte 31. prosince na palubu lodi Porta Bohemica v Litoměřicích. Ta vyplouvá z kotviště na Střeleckém ostrově v 19 hodin a vrací se zpět hodinu po půlnoci. Ohňostroj při plavbě chybět nebude.

V Teplicích vás čeká Novoroční koncert v koncertním sále teplického Domu kultury 1. ledna již ve 13.30 hodin. Jaký je program? P. I. Čajkovskij: Italské capricio, P. de Sarasate: Cikánské melodie, L. van Beethoven: Romance F dur, P. I. Čajkovskij: Koncert pro klavír b moll.

A ještě něco pro ty nejmenší děti, které na Štědrý den nestihly dorazit za zvířátky s vlastnoručně vyrobenými dárky nebo mňamkami do děčínské zoo, mohou přijít ještě 1. ledna - budou mít vstup zdarma.