V restauraci, která může mít podle platných nařízení otevřeno pouze výdejní okénko, Kalouska přistihli reportéři Českého rozhlasu. Jeho budova se totiž nachází v sousedství podniku Hlučná samota, za jehož zavřenými dveřmi Kalousek podle serveru iRozhlas.cz strávil asi čtyřicet minut.

Kalousek připustil, že si v úterý v restauraci byl pro jídlo, přičemž do podniku vstoupil, došel si na toaletu a během čekání vypil u stolu jedno pivo. 

Ministr zdravotnictví Roman Prymula.
Prymula v noci vyšel z restaurace na Vyšehradě. Děkan kapituly o schůzce nevěděl

Později se Kalousek k incidentu vyjádřil na svém twitteru. „Nebyl jsem na žádném mejdanu po zavírací hodině. Majitel restaurace je můj dlouholetý přítel, vypil jsem s ním uvnitř restaurace jedno pivo a zase jsem odešel. Byl jsem sám, nikoho jsem neohrozil. Přesto připouštím, že jsem do restaurace vůbec neměl vstupovat. Byla to chyba, za kterou se omlouvám a která se nebude opakovat,“ napsal s tím, že zároveň věnuje deset tisíc na dobročinné účely související s epidemií.

Pochybení připustil i jednatel restaurace Daniel Jelínek. „S panem Kalouskem se znám, nabídl jsem mu, že mu na mě naleju jedno pivko. Beru to jako chybu, nemělo by se to stávat,“ citoval Jelínka server iRozhlas.cz.

Případ exministra Prymuly 

Právě Kalousek přitom v minulosti opakovaně ostře kritizoval exministra zdravotnictví Romana Prymulu, kterého fotografové Blesku přistihli před restauraci Rio's na Vyšehradě. „Byli si dát do nosu a puberťácké výmluvy nedůvěru jenom zvyšují. Papaláši, kteří si myslí, že pro ně pravidla neplatí,“ tweetoval rozhořčeně Kalousek.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula.
Poslanci se opřeli do Prymuly a žádají demisi. Zde jsou jejich reakce na kauzu

Prymulu ostatně připomněl i tentokrát. Ačkoli pro server iRozhlas.cz Kalousek nejprve připustil, že pivo vypil v restauraci, později své vyjádření pozměnil. "Já jsem ho konzumoval v kapitule. A doufám, že za to dostanu Řád bílého lva," uvedl. 

Srovnání s Prymulovým počínáním ale Kalousek v rozhovoru odmítl. "Já jsem kritizoval pana Prymulu za to, že v době, kdy byla uzavřená výdejní okénka, pařil v restauraci. Nic takového já jsem neudělal," prohlásil.