Krajští policisté vyšetřují vraždu, ke které došlo na Chomutovsku v noci z pátku na sobotu. Pachatele dopadli během několika hodin a v pondělí soudce rozhodl o uvalení vazby.

Ilustrační foto.
Na alimentech platí pakatel, přesto otec peníze neposílá

Tělo muže našli v sobotu ráno ve vodním přivaděči u Jirkova. Při ohledání pak vyšlo najevo, že má po těle různá zranění, která ukazovala na cizí zavinění.  

Kriminalistům se několik hodin po nálezu těla podařilo zadržet podezřelého - 54letého muže z Chomutovska. „Ten podle nich poškozeného fyzicky napadl po předchozí rozepři. Muži se znali,“ uvedl mluvčí krajské policie Alena Bartošová. „Poškozený utrpěl zranění v podobě pohmožděnin a tržných ran, která ho bez odborné lékařské pomoci ohrožovala na životě,“ doplnila. Jak následně ukázala soudní pitva, která proběhla v neděli, muž nakonec nezemřel na následky zranění, ale utonul.

Ilustrační foto
ANKETA: Omezili byste pracovní týden z pěti dnů na čtyři?

Policisté podezřelého obvinili ze spáchání pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy. V pondělí podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, kterému soudce vyhověl. V případě uznání viny muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od deseti do osmnácti let.