Uběhla sotva jedna hodina nového roku 2017, když se manželé Jaroslav a Barbora Dvořákovi vydali doprovodit z domu v Nerudově ulici svou příbuznou. Ušli pár kroků Ervěnickou ulicí, když je napadli dva statní mladíci. Nejprve pěstmi paní Dvořákovou a poté i manžela, který ji bránil. Na místě musela zasahovat policie a záchranná služba.

Útočila dvojice mladíků

Když mladíci trojici míjeli, pokřikovali na ni. Paní Dvořáková myslela, že je zdraví, otočila se, usmála a řekla: „Také vám všechno nejlepší v novém roce." Reakce obou mladíků však byla nečekaná, vylíčila Chomutovskému deníku paní Dvořáková. Oba se k trojici rozeběhli a jeden z nich přitom křičel: „Komu ty jedna bílá mr… máš co přát!" Poté jí jeden z nich napadl. „Jeden z těch Romů mi dal pěstí a spadla jsem na zem," dodala žena. To už ale pan Dvořák manželku bránil. „Probrala jsem se, až když se nade mnou skláněl policista. Manžel zahlédl nedaleko policejní auto a běžel pro pomoc," popsala sled událostí paní Dvořáková. Policisté situaci zklidnili a zjišťovali u všech přítomných totožnost. Nikdo však s sebou žádné doklady neměl. Po chvilce proto oba útočníky nechali, podle napadené paní Dvořákové policisté jít a napadené trojici řekli, aby si nechali zranění ošetřit.

Motolice

Po surovém útoku obou mužů se paní Dvořáková sotva držela na nohou a tak jí známí, kteří se na místě incidentu objevili, zavolali záchranku.
„Motala jsem se a zvracela, lékař ze záchranky mi však řekl, že jsem v pořádku a ty problémy mám z alkoholu. Já jsem však na Silvestra pila jen málo. Na Nový rok se mi stále motala hlava azvracela jsem, až teprve další den ráno se mi udělalo lépe," řekla napadená Dvořáková.

Zatím jde o přestupek

Co se vlastně v Ervěnické ulici v noci ze Silvestra na Nový rok odehrálo zjišťují jirkovští policisté. „Zatím případ vedeme jako přestupek. Probíhá vyšetřování a výslechy svědků. Bohužel, zatím k tomu nemůžeme sdělit žádné podrobnosti. Je možné, že na základě vyšetřování případ překvalifikujeme na trestný čin," sdělila Chomutovskému deníku policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. Napadená rodina nyní zvažuje, zda podá na útočníky trestní oznámení.
Případ vyvolal velkou reakci na sociálních sítích. V infoboxu přinášíme některé příspěvky obyvatel města.

Ohlasy některých obyvatel města na facebooku "Jirkovští"

Jarka Nováková: Stačilo by, kdyby policie byla více v ulicích a pokutovala všechny stejným měřítkem, bez ohledu na barvu a kulturu.
Lukáš Demeter: Znám toho kluka, bydlel vedle mě, je to dobrý kluk je to hrůza, co se děje.
Lenka Knihová: Bydlím v Ervěnicích 25 let a nemůžu si stěžovat. Jsme asi jeden z domů, kde bydlíme snad všichni ti co jsme kdysi byty dostali. Nějak jsme si to tu ochránili a jsem za to strašně moc vděčná.
Martin Tancoš: Jsem Rom a v Jirkově bydlím 21 let, moje rodina tu sídlí odjakživa. Nikdy jsem tu neměl žádný problém dokud se to sem nezačalo stěhovat. Od té doby je to tu napjaté, a „my" jako starousedlíci se bohužel vezeme s nimi.