Pfeifer je obžalován z osmi trestných činů, hrozí mu až 12 let vězení. Nyní je ve vazbě. „Jednání začne 19. června. Pokračovat bude 21. a 22. června," uvedl předseda trestního senátu soudce Ondřej Peřich, který letos Pfeiferovi už prodlužoval vazbu.

Policie Pfeiferovi prokázala 27 případů sexuálních styků. Nakazil tři muže, nejmladšímu z nich bylo teprve 13 let. Své oběti hledal většinou na internetových seznamkách a jezdil za nimi po celé republice. Sexuálním partnerům přitom tvrdil, že je zdravý.

SLIBOVAL JIM PENÍZE

Na Pfeifera upozornila před dvěma lety matka tehdy už 15letého chlapce, která policii oznámila, že její nezletilý syn měl za peníze pohlavní styk s mužem. Slíbil mu prý také tablet.

Hledaný Mostečan.
Policie navrhla obžalovat uprchlého Mostečana, který šířil virus HIV

Pfeifera zadrželi policisté v červnu 2015 na schůzce. Dopředu domluvená akce skončila na parkovišti u nákupního centra u Aquadromu v Mostě. Policisté Pfeifera nakonec vyšetřovali na svobodě. S advokátem ale sepsal plnou moc, aby ho zastupoval, a potichu zmizel.

Od začátku roku 2016 bylo na Pfeifera vyhlášeno mezinárodní pátrání. Letos v lednu ho policisté zadrželi na thajském ostrově Phuket. S pouty na rukou ho dopravili do Čech, kde skončil ve vazbě.

Pfeifer měl mít údajně sex s více než 10 mladíky do 18 let. Jeho obětí se stal i muž ve věku přes 50 let, ale většina mužů měla do 30 let. Sexuální hrátky Pfeifer prováděl ve svém mosteckém bytě a na dalších místech ve městě, například u vodní nádrže Benedikt. Dojížděl ale také do Teplic, Pardubic, Prahy či Kladna.

MP Dubí/ Ilustrační foto
Mladík se syfilidou běhal po Dubí