Lupiče, který obsluze čerpací stanice hrozil plynovou pistolí a odnesl si 2 500 korun, totiž policisté dopadli. Jenže na příkaz státního zástupce pak museli pětadvacetiletého Jirkováka propustit. „Žádná souvislost s předchozími případy se ale neprokázala," dodala mluvčí policie Marie Pivková.

Zda šlo v případě Kadaně a Chomutova o stejného lupiče nebo šlo o dva rozdílné případy, se také stále šetří. Obě spojuje jedna zvláštnost pachatel po přepadení odjel na kole. Staly se jen týden po sobě.

Sázkovou kancelář Fortuna na Březenecké přepadl 1. června. Muž v kukle mlčky podsunul pod sklem u okénka papír s hrozivými slovy: „Dejte mi peníze z kasy a trezoru, jsem ozbrojen. Jestli zavoláte policii nebo zapnete alarm, ublížím vám!" Aby výzvě dodal na váze, namířil ženě hlavní do obličeje. Pak s penězi odjel.

Z kadaňské banky odešel s prázdnou, navíc ho tam zachytily bezpečnostní kamery. Pachatel také přijel a odjel na kole, neměl však kuklu, ale zimní bundu, čepici, kapuci a sluneční brýle. „U těchto případů zatím po pachatelích intenzivně pátráme," dodala mluvčí.