Pohlavní zneužití, ohrožování výchovy dítěte a vydírání. Tato obvinění si za své pedofilní skutky vysloužili tři chlípníci. Pětatřicetiletý muž z Klášterce nad Ohří, devětačtyřicátník z Chomutovska a třetím do party je sedmapadesátiletý muž z Liberce.

V jednom kláštereckém bytě podle policie pohlavně zneužívali tři chlapce, kdy nejmladšímu bylo jedenáct let a nejstaršímu čtrnáct. Žádný z nich nebyl zraněn, podle všeho se dokonce nabízeli dobrovolně. Na nechutnosti konání zmíněné trojice to ale nic neubírá.

Dárky i výhrůžky

Své odpor budící činy provozovalo trio kamarádů v jednom kláštereckém bytě. Zneužívané děti obdarovávali za jejich povolnost a mlčení různými dárky. Tu dobití kreditu do mobilního telefonu, tu třeba nové reprobedny k počítači, jednou si dokonce jeden z chlapců odnášel mobil.

Dárky ovšem nebyly tím jediným, co kluci dostávali. Zpravidla jim na cestu bylo přibaleno také poučení s výhrůžkou o tom, co bude, když se chlapci někde byť jen slůvkem o něčem zmíní.

Dohromady seděli už sedmnáct let

Na celém případu je mimo jiné znepokojující, že se jedná o otrlé a vězením protřelé recidivisty. Všichni tři již totiž v minulosti za stejný zločin pykali. Nejmladší z mužů si odseděl dvakrát po dvou letech. Také dvakrát, ovšem s jedním rokem navíc, strávil za mřížemi jeho o čtrnáct let starší kumpán. Nejstarší z celé trojice se z pohlavního zneužívání zpovídal před zákonem dokonce třikrát, soud mu v minulosti vyměřil plných osm a půl roku pobytu v káznici.

Léčili se zbytečně

Všichni tři také následně absolvovali sexuologicky ústavní léčbu. Jak se ale zdá, k ničemu to nevedlo. Ze svých trestů ani léčby se pánové nijak nepoučili a dál obtěžovali mladé jinochy pod zákonem.

Zločin a trest

V současné době je celá skupinka pod dohledem. Na příkaz soudkyně chomutovského okresního soudu byli eskortováni do litoměřické vazební věznice. Při prokázání viny mohou sexuchtiví mužové vyfasovat až osm let v chládku. Chomutovský deník se bude případu dál věnovat.