Co se to proboha děje? Policisté v Chomutově řeší další případ sexuálního obtěžování, čtvrtý za poslední měsíce. Pachatele díky duchapřítomným dívkám dopadli, ale stejně už je zase na svobodě.

Vyfotily ho s rukou v poklopci

Zvrhlík si v šest hodin večer v Kochově ulici vyhlédl dvě mladé dívky (15 a 16 let), které se tu bavily. Sesedl z kola, došel až k nim, sundal kalhoty a dožadoval se orálního sexu. Byl prý přitom vulgární a dokonce dívkám vyhrožoval. „Naštěstí nezpanikařily, nenápadně zmizely a volaly na naší linku. Přitom ještě stačily nafotit výtečníka na mobilní telefon," uvedl k tomu mluvčí strážníků Vladimír Valenta.

Muž, kterého vyfotily školačky na mobil, po nich prý chtěl orální sex.Právě tato fotografie (vpravo) pomohla k jeho rychlému dopadení. Strážníci totiž muže poznali a státní policisté si pro něj mohli snadno dojít. „Šlo o šestadvacetiletého muže z Chomutova. Policisté mu sdělili obvinění z výtržnictví, v případě odsouzení může jít až na dva roky do vězení," uvedla policejní mluvčí Marie Pivková. Jenže tenhle prasák už zase chodí po městě. Jak mluvčí Chomutovskému deníku potvrdila, návrh na vzetí do vazby policisté nedali, takže muž je dál vyšetřován na svobodě.

Čtvrtý měsíc, čtvrtý případ

Lidé, a hlavně ženy, už toho mají dost. Není divu, není to první případ. „Co se to proboha děje? Je to HNUS!" rozčiluje se Renáta Chalupníčková na facebooku u jednoho ze starších případů, na které jsme upozornili. Komentáře dalších, tentokrát spíše mužů, zase směřují k případnému trestu pro tyto zvrhlíky. Ty se ale publikovat nedají.

Pravda je, že za poslední dobu je to už čtvrtý případ sexuální obtěžování nebo napadení v Chomutově. Před týdnem se na zastávce v Moravské ulici vrhl jeden chlípník na teprve jedenáctiletou dívku. Vysmekla se a utekla (identikit najdete ZDE). Na konci května se kdosi snažil znásilnit 39letou ženu, která si šla zaběhat na stezku kolem zooparku. Ubránila se, ale skončila se zraněními v nemocnici. V březnu zase asi padesátiletý muž onanoval před patnáctiletou školačkou na Březenecké.

Žádného z těchto pachatelů policie zatím nedopadla. A podle mluvčí nejsou žádné indicie, že by šlo v některých případech o stejného muže.