Družku si tyran našel na ubytovně


U jednoho z posledních případů zasahovali městští strážníci. Odehrál se na konci minulého týdne v azylovém domě na Písečné. Zfetovaný 35letý muž zde bil svoji 21letou družku. Strážníci násilníka vyprovodili ven a mladé ženě doporučili, aby podala trestní oznámení. „Ta uvedla, že se k ní druh chová násilnicky opakovaně. S trestním oznámením si to prý ještě rozmyslí,“ sdělil k události mluvčí chomutovské městské policie Vladimír Valenta.


Mlátil ženu i dceru


Obdobný případ se odehrál v těchto dnech i v bytě v ulici Pionýrů. Tam pro změnu 46letý manžel napadl svoji ženu. Několik ran přitom utržila i jeho dcera. K incidentu byli přivolání státní policisté, kteří útočníka na deset dní z bytu vykázali. Své manželce totiž neubližoval poprvé. Navíc jeho agresivita se stupňovala.


Jak to vypadalo loni


Případů, kdy ve společné domácnosti manželů či druhů dochází ke konfliktům, které končí vulgárními nadávkami a bitím, je na Chomutovsku opravdu hodně. Za celý loňský rok jich policisté řešili 134.


Nejvíce případů domácího násilí bylo loni z Jirkova, následovalo město Chomutov. Pětatřicet lidí se chovalo tak agresivně, že muselo policistům odevzdat klíče od bytu a na deset dní společnou domácnost opustit. Proti 17 násilníkům policie zahájila trestní stíhání, 117 případů bylo řešeno jako přestupek.