Podle obžaloby napadl Černý loni svoji přítelkyni v kuchyni vykosťovacím řeznickým nožem s téměř 15 centimetrů dlouhou čepelí. Se slovy: „Teď tě zabiju,“ měl na ženu zaútočit. Nožem jí tlačil na hrudník a pokoušel se ji bodnout. Dvojice se svalila na zem a ženě se po chvíli podařilo vysmeknout. Muž byl totiž příliš opilý. Žena utrpěla tři menší řezné rány, dvě na levé paži a jednu na pravé dlani. Obžalovaný se po činu sám udal polici. Při orientační dechové zkoušce nadýchal 3,08 promile.


Obžalovaný se v soudní síni tvářil rozpačitě. „Byla to jenom sranda,“ hájil se. „Měl jsem vypito a šel jsem si oloupat jablko, pak mě napadlo, že jí pohrozím.
Ona začala křičet, zacpával jsem jí pusu rukou, když jsem ji pustil, utekla. Viděl jsem ruku od krve. Měl jsem strach, že jsem ji píchl do břicha. Tak jsem zavolal policii,“ uvedl Černý.


Černý však nevytáhl zbraň poprvé. Již po bývalé manželce hodil nožem, další ženě hrozil signální pistolí. Na druhou stranu ale nebyl jeho útok vražedný, ale jen opileckou výhrůžkou ze žárlivosti. Jeho družka začala chodit do práce a on nelibě nesl, když jí někdo telefonoval nebo poslal SMS zprávu.
Napadená žena Černého nakonec spíše litovala, z výpovědi znalců lze odvodit, že kdyby muž nezabíjel své mozkové buňky neustále alkoholem, do agresivních stavů se nemusel dostávat. Bez alkoholu má šanci žít normálně dál. Proto soud nekompromisně nařídil Černému protialkoholní léčení.