Na hlavní líčení totiž nechodí svědci. Soudkyně proto musela tento týden případ znovu odročit.


„Další jednání se bude konat kvůli opětovnému předvolání svědků desátého února, kdy bych již chtěla dokazování ukončit. Myslím, že jsme všichni už unaveni. Obžalovaný by určitě též rád znal verdikt,“ komentovala situaci soudkyně.


Co se vlastně stalo?


Osudná bitka se odehrálo v Chomutově, v lednu 2005 před barem Holiday, v ulici na Příkopech. Po předchozí slovní rozepři se začalo v baru a následně na ulici prát několik hostů. V ruce obžalovaného mladého muže z Chomutovska se měla objevit baseballová pálka, kterou měl udeřit jednačtyřicetiletého muže. Ten se po ráně zapotácel, upadl do bezvědomí a přímo na ulici zemřel.


Před soudem teď stojí nelehký úkol. Musí zjistit nejenom to, jestli ránu dal muži skutečně obžalovaný, ale i na následky čeho muž vlastně skonal. Podle znaleckého posudku byl totiž značně nemocný - v osudný okamžik mu selhalo srdce a udusil se zvratky.


Obžalovaný již dříve popřel, že by měl na smrti jednačtyřicetiletého muže podíl. Sice se prý pral, ale na to, že by muže udeřil pálkou, si ale nevzpomíná.


Svědek v okně


Před soudem již vypovídala řada svědků, kteří buď byli konfliktu přímo přítomni nebo ho viděli. Při poslední hlavním líčení byl slyšel svědek, který bitku pozoroval z okna. Jasno do případu ale příliš nevnesl.


„Viděl jsem, jak z auta vystoupili dva kluci a jedna holka a šli k baru. Za chvíli z baru vyběhli a utíkali zpět k auto. Myslel jsem si, že je někdo asi napadl.
Jeden z těch mužů se pak znovu vrátil do baru a následně z něj vyběhlo spoustu lidí. Začali se prát, bylo to hodně zmatené,“ popsal svědek, co viděl. Zda měl někdo v ruce nějakou zbraň si nevzpomněl. Stejně jako nevěděl, kdo napadl mrtvého.


„Ten muž nejdříve stál na přechodu a vykřikoval, aby toho kluci nechali. Za chvíli jsem si všiml, že na ulici někdo leží a švagr volal sanitku. Totožnost mrtvého jsem se dozvěděl až později,“ doplnil svědek.