Dvě placatky záchranáři nalezli u ní v bytě, třetí lahev ženě vypadla z kapes tepláků v sanitním voze. Pro ni si poté přijela policie na litvínovskou záchranku.

"Obsah láhve se nyní prověřuje. Zatím není jisté, zda byla intoxikována," řekla policejní mluvčí Marie Pivková.

V Litvínově od soboty strážníci i státní policisté kontrolovali večerky a provozovny s alkoholem. Po Janově se pohybují i vozidla celní správy.

Reportéři Mosteckého deníku v sobotu obešli deset restaurací v Mostě, Litvínově a v Horním Jiřetíně. Až na jeden případ provozovatelé podniků hosty upozorňovali na vládní zařízení zakazující prodej tvrdého alkoholu až uvnitř svých podniků. Pouze v Horním Jiřetíně byla informační cedule už u vstupu do lokálu. Vyhlášku ale nikdo neporušoval.

Názory lidí na částečnou prohibici nejsou jednotné. "Tímhle úplně zničí poctivé obchodniky a lidi si budou pití obstarávat ilegálně. A tím pádem je riziko ještě větší. Nebo si snad mysleli, že Češi přestanou pít?" myslí si Josef Halada. "Jsme národ pivařů, tak to snad chvíli vydržíme, ne?" reagovala na spekulace až o několikatýdenním zákazu vysokoprocentního alkoholu Kateřina Němcová. Pijákům radí zajet si pro alkohol do německého pohraničí. Regály jsou tam narozdíl od těch českých plné. "Češi se zatím o lahve neperou, zřejmě mají svoje železné zásoby," informoval z německého Ebersbachu reportér Deníku Alexandr Vanžura.

Na otravu metylalkoholem už v Česku zemřelo 19 lidí, nejvíce z nich, jedenáct, v Moravskoslezském kraji. Další postižení utrpěli doživotní následky, někteří oslepli. V Ústeckém kraji byla zatím tři podezření na otravu jedovatým metanolem. Ani jedno z nich se zatím nepotvrdilo.

Ministerstvo zdravotnictví v pátek s okamžitou platností zakázalo v celé zemi prodej a nalévání nápojů s obsahem alkoholu nad 20 procent.