Prozradila to v exkluzivním rozhovoru pro Deník, který poskytla při své návštěvě Ústeckého kraje.

Blíží se Vánoce. Jak prožíváte adventní období? Máte nějaké oblíbené tradice?

Za tradiční považuji samozřejmě vánoční výzdobu a stromeček s vánočními ozdobami a svíčkami. Zapalujeme františka nebo vonné tyčinky, k večeři bývá rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát.

Vzpomenete si ještě, jaký dárek vám udělal v dětství největší radost?

Myslím, že děti prožívají Vánoce velmi intenzivně, těší se na sníh a zimní radovánky, vánoční stromečky a dárky. Jako každé dítě jsem se těšila na hračky. Radost mi udělala panenka, stolní hry a vždy jsem dostala nějakou knížku.

A dnes?

Dodnes mě potěší, když dostanu nějakou knihu a sama knihami své blízké obdarovávám, proto jsem i letos při nakupování vánočních dárků zavítala do knihkupectví.

V Ústeckém kraji jste minulý týden strávila pár dní. Jak na vás působí?

Ústecký kraj má svoje kouzlo. Obdivuji architekturu, mám ráda i tu industriuální, a proto je mi líto, když vidím vily nebo i tovární komplexy, které jsou opuštěné a působí smutným dojmem. Nicméně krajina je tu velmi krásná.

Co vás nejvíc zaujalo v ústeckém Muzeu civilní obrany, které jste také navštívila?

Bylo zajímavé svými exponáty a chtěla bych ocenit i osvětu, které se vedení muzea pod Větruší věnuje, vzhledem k tomu, že na školách se předmět, který si moje generace pamatuje jako branná výchova, již nevyučuje. Takže alespoň při organizované návštěvě se děti dozvídají o tom, jak se mají v krizových situacích chovat, a to je velmi záslužná činnost. Za velmi nápadité považuji i vystavené fotografie města, které jejich autorka originálně zvolila jako koláže město před válkou a město současné.

A na duchcovském zámku, kde jste byla potom?

Pokud mám možnost, vždy ráda navštívím zajímavý hrad nebo zámek. Duchcov je navíc spjatý s legendárním Giacomo Casanovou, jehož busta mě velmi zaujala stejně tak jako i můj doprovod.

Líbil by se vám život na podobném zámku v době 18. a 19. století?

Určitě bych ráda nahlédla do takového prostředí a života, byla by to zajímavá zkušenost, nicméně dnešní doba mi připadá, co se životního stylu týče, více komfortní.