V Terezíně a Bohušovicích nad Ohří zafungovala ještě nedokončená protipovodňová opatření. Voda, která se k oběma městům dostala, byla z Labe.

Z Nechranické přehrady vytéká stále zhruba 120 metrů krychlových vody za sekundu, což je čtyřnásobek obvyklého průtoku. „Musíme vyprázdnit retenční prostor, který je určen k eliminaci účinku povodní," vysvětlil mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský. Zbývá odpustit zhruba metr, což potrvá ještě pět dní. Právě díky Nechranické přehradě se podle Svejkovského podařilo snížit původně pětiletou povodeň na Ohři na zhruba dvouletou.

Škody začne Povodí Ohře sčítat v pondělí. Závěrečný účet bude mít na konci června. Částka bude mnohem nižší než v roce 2002 nebo v letech 2009 a 2010, kdy bleskové povodně měly na Děčínsku a v Libereckém kraji tragické následky.

Povodí Ohře spravuje téměř 3000 kilometrů vodních toků na území Karlovarského, Ústeckého a Libereckého kraje o celkové rozloze větší než 10.000 kilometrů čtverečních. Z větších řek spravuje Ohři, Bílinu a Ploučnici. Povodí stanovilo 267 kilometrů čtverečních záplavového území, které zaplaví voda v případě takzvané stoleté povodně.