Příběh z období třicátých let a okupace o horolezci, letci a boxerovi Josku Smítkovi, kterého v dubnu 1945 nacisté popravili v Terezíně. To je snímek s názvem Tenkrát v ráji. V roce 2015 se natáčel i na několika místech v Ústeckém kraji a Deník byl u toho.

Film mohli diváci opět vidět nyní ve středu 15. března večer na prvním programu České televize.

Zdroj: Youtube

Tenkrát v ráji (2016) - oficiální trailer  Zdroj: YouTube.cz/Totalfilm.cz

Historické drama Tenkrát v ráji se může v titulcích chlubit jmény nejen oblíbených herců. Hlavních rolí se ujali špičkový vodní slalomář, olympionik a mistr světa Vavřinec Hradilek, herci Petr Šmíd, Vica Kerekes, Jan Budař, Miroslav Etzler, Ondřej Havelka či Simona Stašová. 

Scénář poskytl stejnojmenný román Josefa Urbana. Režisér Peter Pálka tímto celovečerním filmem navazuje na Habermannův mlýn a Sedm dní hříchu.

Miroslav Etzler ve snímku Tenkrát v ráji
FOTO: Z Terezína se filmaři přesunuli do Předlic

Diváci na Česko-Slovenské filmové databázi výsledku přiřkli šedivě průměrných 49 procent. Vyzdvihli však několik zajímavostí. Například že kromě jmenovaných lokalit se natáčelo také na radnici v Liberci, u jezírka v Adršpachu, ve Vysokých Tatrách a pár záběrů je ze Zubrnic na Ústecku. „Zpěvačka Radůza napsala pro film dvě písně. Píseň Skalák se objevuje již v knižní předloze, skladba Tenkrát v ráji je pak napsána přímo pro film," upozornil uživatel s přezdívkou raikonen16.