„Plníme slib, který jsme dali občanům zasažených obcí. Po dohodě a konzultaci s vedením obou obcí jsme poslali peníze těm nejzasaženějším a nejpotřebnějším. Celkem jsme rozdělili milion korun. Příjemci už mají finanční pomoc na svých účtech a věřím, že jim alespoň trochu ulehčí nesnadnou situaci a pomůže při opravách poničených domů,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

V odpoledních hodinách 24. června zasáhla Stebno bouře, která poničila obecní i soukromý majetek. Vítr poškodil budovy, komunikace, infrastrukturu obce. Nejvíc byly poničeny střechy, stodoly, stromy a došlo k výpadku elektrické energie. O týden později 30. června zasáhly Kluček bouře a přívalové deště, které způsobily zaplavení vesnice a škody na obecním i soukromém majetku.

Opravy škod po červnovém downburstu, ničivé bouři, nejsou ve Stebně ani zdaleka u konce. I když už mají domy nové střechy, uvnitř se stále pracuje. Několik hospodářských budov je stále zakryto plachtami, některé jsou stále viditelně poškozené.
Poprvé po pěti měsících doma. S následky bouře se ve Stebně potýkají dodnes

Ústecký kraj následně získal pro obyvatele zasažené pohromou finanční dar od Plzeňského kraje a Karlovarského kraje, od každého ve výši 500 tisíc korun. "Z Fondu pro mimořádné události již dříve kraj daroval 2 miliony korun městu Kryry, pod které spadá nejvíce postižená obecní část v Ústeckém kraji Stebno. Obec Blatno obdržela od Ústeckého kraje na odstraňování následků ničivé bouře 200 tisíc korun a obec Liběšice, pod kterou spadá obecní část Kluček zasažená bleskovou povodní, dostala od Ústeckého kraje 500 tisíc korun," informovala mluvčí kraje Magdalena Fraňková.